Kajastan siin enda katsetamisi, nii õnnestumisi kui ka tähelepanuväärsemaid äpardusi kokkamisel. Mõnedele toitudele olen lisanud juurde kaalujälgijate "punktid", pole vaja kohtudes ära ehmatada. Üritan tehtut ka jäädvustada, arvestades aga oma teadmisi ja tehnoloogilisi lahendusi ei ole need ilmselt väga kunstinäituse väärilised. Samuti ei kavatse ma mitte kedagi käskida, vaid pigem räägin oma loo, mida teised saaksid soovi korral jälgida ja kujundada hoopis midagi palju rohkem enda oma.
29. nov 2011
Keedukartulid ja heeringas
See läheb kohe kindlasti minu fast food'i nimekirja. Justnimelt seetõttu, et tegemist on tervisliku ja kiirelt valmiva toiduga. Kiirelt, kuna pere on väike, kartuleid kulub vähe ja keevad selle ajaga pehmeks kui kastmega ühele poole saan (või noh täna sai, kui samal ajal õega telefonis lobisesin ja ühe käega hakkida püüdsin).
Koostisained:
10 pisemat kartulit
250g heeringafileed (traditsiooniline)
4 sl 20% hapukoort
1 keskmine mugulsibul
soola
Panin kooritud kartulid soolaga maitsestatud vette keema. Lõikasin heeringafileed umbes poole cm laiusteks ribadeks. Hakkisin juurde sibula ja segasin kõik hapukoorega segamini.
Lisandid:
Kõrvale sõime kaalika selleri salatit.
Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Tavaliselt teen seda tegelikult taldriku peale ja kihiti. Aga siis puistan kõige peale veel mõned keedetud ja puruks vajutatud munad. Hetkel oleme aga viimasel ajal väga palju muna söönud ja seetõttu jäi menüüst välja. Vahel kasutan ka traditsioonilise heeringafilee asemel rullmopsi. Igal juhul on selline mõnus ja lihtne kalane söök.
Sildid:
kalatoidud,
kartulitoidud
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar