Kajastan siin enda katsetamisi, nii õnnestumisi kui ka tähelepanuväärsemaid äpardusi kokkamisel. Mõnedele toitudele olen lisanud juurde kaalujälgijate "punktid", pole vaja kohtudes ära ehmatada. Üritan tehtut ka jäädvustada, arvestades aga oma teadmisi ja tehnoloogilisi lahendusi ei ole need ilmselt väga kunstinäituse väärilised. Samuti ei kavatse ma mitte kedagi käskida, vaid pigem räägin oma loo, mida teised saaksid soovi korral jälgida ja kujundada hoopis midagi palju rohkem enda oma.
...mõnede toiduainetega
Panen siia lühikesed kokkuvõtted, ülevaated mõne toiduaine kohta, mis on minus huvi tekitanud. Kindlasti ei kandideeri selline ülevaade teadustööle ja seetõttu ma väga viitamisega üle ei pinguta.
Huvi korral leiab laialdast infot Nami-nami kokandussõnastikust.
Kurkum e kollajuur (nimetatakse ka india safraniks) on maitseaine, mida kasutatakse suhteliselt palju india, hiina ja kreeka köögis. On hinnatud kõrge E ja C vitamiini poolest, samuti on sellel taimel teada antiseptiline toime. Lisaks toidu maitsestamisele kasutatakse kurkumi ka värvimiseks (mida on näha ka sellest, kui teda natukene toidule lisad ja terve pott on ühe hetkega kollane), rahvameditsiinis (india analoog meie teelehele, kõhuprobleemide korral jne ). Kurkum sobib väga erinevate titude maitsestamiseks - kana, kala, sealiha, koorikloomad, kastmed jne. Üldiselt ei kasutata kurkumi magustoitude puhul.
Tugineb.
Seesamiseemned on päris toitvad, kuna sisaldavad kuni 50% seesamiõli. Nende maitse meenutab pähkleid ja on kergelt magusa varjundiga. Sisaldavad mitmeid erinevaid mineraalaineid (nt kaltsiumi, rauda), vitamiine ( B, A; E) ja erinevaid aminohappeid. Tugevama maitse saamiseks võiks neid kasutamisele eelnevalt kergelt pannil röstida. Sobivad tarbimiseks mitmesugustes roogades (küpsetised, salatid, liharoad).
Tellimine:
Postitused (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar