8. märts 2012

Täidetud pommud

Koostisained:
2 keskmise suurusega pommut (baklažaani)
220g lahjat hakkliha (sea)
1 keskmine sibul
1 küüslaugu küüs
4 päikesekuivatatud tomatit õlis
3 tl kappareid
100g maitsestamata toorjuustu
3 sl riivjuustu
10 kirsstomatit
1 tl kuivatatud basiilikut
näpuotsaga tšilli helbeid
näpuotsaga cayenne'i pipart
soola, pipart
praadimiseks õli
vormi määrimiseks võid


Poolitasin pommud ja keetsin soolaga maitsestatud vees pehmemaks (5 minutit). 
Seejärel tõstsin pommud taldrikule jahtuma. 
Kuumutasin pannil pisut õli ja praadisin sibula ning küüslaugu selles klaasjaks. Lisasin hakkliha. 
Maitsestasin kõike basiiliku, tšillihelbete, soola ja pipardega. 
Õõnestasin lusika abil pommud seest tühjaks ja asetasin kestad võitatud ahjuvormi (nt lasanje vormi).
Panin hakklihasegu pannilt eraldi kaussi jahtuma. Hakkisin pommude viljaliha ja praadisin selle pannil vähese õliga üle (kohati pruunistasin kergelt). Tõstsin panni tulelt jahtuma. 
Hakkisin päikesekuivatatud tomatid pisemateks tükkideks ja lisasin kaussi hakkliha segu juurde. Puistasin sinna juurde veel kapparid ja pommude viljaliha. Lisasin toorjuustu ja segasin kõik ühtlaseks massiks. 
Täitsin sellega pommude kestad. 
Raputasin peale pisut riivjuustu ja kõigepeale asetasin viiludeks lõigatud kirsstomatid. 
Jahvatasin peale veel pisut pipart.'
Küpsetasin eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures umbes 30 minutit.


Lisandid: 
Tarbisime kõrvale röstleiba. Arvan, et toekamaks eineks sobiks lisandiks puljongis hautatud riisi.


Tagantjärele tähelepanekud, soovitused: 
Pommusid võiks keeta ikka sellises potis, kuhu need ära mahuvad - mul jäid kahjuks otsad veest välja ja seetõttu oli pisut keerulisem viljaliha välja koukida. Sebimist on selle toiduga omajagu, kuid lõpptulemus on seda väärt. Mõnus kreemjas, maitsekas ja toitev. Kui pommudele jälle päkad taha saan, siis läheb raudselt kordamisele. Mehega mõlemad nautisime seda rooga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar