Veel maitsvaid suppe leiab nami-nami märtsikuisest kooskokkamisest: maitsvad soojad supid.
Koostisained:
300g forelli fileed
0,5 l kalapuljongit
0,3l vett
3 pisemat porgandit
3 keskmist kartulit
1,5dl aedube (kaunad)
1/2 väiksemast paprikast
1 pisike porru
2 sl hakitud tilli
soola
tšillihelbeid
Kuumutasin potis eelnevalt valmistatud kalapuljongi ja vee. Maitsestasin soolaga. Lisasin sinna rõngasteks lõigatud porru ja porgandi. Mõne aja pärast puistasin potti ka kuubikuteks lõigatud kartulid ja sügavkülmutatud aedoad. Möödusid veel mõned minutid ja lisasin supile juurde kuubikuteks lõigatud paprika ja forelli. Kala tahab suhteliselt vähe supis küpseda (max 5 min). Seejärel maitsestasin supi tšillihelbete ja tilliga.
Lisandid:
Kõrvale sobisid ideaalset mitmeviljakuklid.
Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Värvi lisaks supile muidugi ka see, kui kasutada kas punast või roheliset paprikat - mul läks käiku kollane. Sama lugu ka aedubadega, seekord jäid pihku kollased aga rohelised annaksid pisut rohkem värvi. Supp oli aga mõnusalt kalane ja maitsev. Paprika ja tšilli sobivad kalasuppi nagu rusikas silma auku.
Kajastan siin enda katsetamisi, nii õnnestumisi kui ka tähelepanuväärsemaid äpardusi kokkamisel. Mõnedele toitudele olen lisanud juurde kaalujälgijate "punktid", pole vaja kohtudes ära ehmatada. Üritan tehtut ka jäädvustada, arvestades aga oma teadmisi ja tehnoloogilisi lahendusi ei ole need ilmselt väga kunstinäituse väärilised. Samuti ei kavatse ma mitte kedagi käskida, vaid pigem räägin oma loo, mida teised saaksid soovi korral jälgida ja kujundada hoopis midagi palju rohkem enda oma.
18. märts 2012
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar