12. veebr 2012

Seenesupp

Pean tunnistama, et kui selle järgneva toidu valmis sain, siis olin hirmunud, et see jääbki nüüd söömata. Õnneks see ikkagi nii ei olnud ja minu maitsemeeltele oli selline kooslus, mille lõpuks kokku sain lausa jumalik. Mees kahjuks ei jaganud minu vaimustust ja seetõttu kohendan retsepti pisut kui järgmine kord käiku lasen. Algne idee pärineb nami-namist


Koostisained:
4 keskmise suurusega kartulit
1 dl odratangu
1 sibul
400g kupatatud seeni (minul olid tõmmuriisikad).
1 sl tomatipüreed
2 sl õli
2 l vett
soola


Võtsin seened sügavkülmast eelneval õhtul sulama. Pesin tangud ja jätsin umbes 4-5h külma vette ligunema. Panin tangud soolaga maitsetatud vette keema ja keetsin enam-vähem pehmeks. Vahepeal riisusin tekkinud vahu. Praadisin pannil õlis sibula, tükeldatud seened ja tomatipüree. Koorisin ja tükeldasin kartulid. Lisasin nii seenesegu kui kartulid tangudele ja keetsin umbes 10 minutit kuni kartulid olid pehmed. Vahepeal riisusin tekkinud vahu. 


Lisandid:
Lisandid on antud supi juurde lihtsalt kohustuslikud. Supikausi kohta tuleb panna peotäis hakitud tilli ja vähemalt 2 supilusikat hapukoort. Kõrvale tuleb järada kas täistera röstsaia või mitmeviljakukleid. 


Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Lisandid puhusid sellele supile elu sisse ja minu jaoks oli see vägagi maitsev kooslus. Mehe jaoks mitte nii väga. Nii, et järgmine kord proovin osa seentest asendada erinevate köögiviljadega (porgand, varsseller, paprika, kaalikas, mustad oliivid jmt). Annan siis teada, kuidas välja kukub.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar