Üks minu lemmik lihtsatest ja kodustest salatitest, mida prae kõrvale ampsata.
Koostisained:
3 pisikest peeti (umbes 150g kokku)
1/2 suuremast küüslaugu küünest
2 tl palsamiäädikat
vett
Pesin peedid hoolega puhtaks ja panin siis koos "saba ja karvadega" väiksesse potti, kallasin üle külma veega (nii, et peedid oleksid kaetud) ja panin tasasel tulel keema. Keetsin kuni peedid said pehmeks, umbes 40-45 minutit (keetsin küll topeltkoguse - 6 väikest peeti). Peale seda kallasin neile peale külma vee. Lasin jahtuda ja puhastasin ning koorisin (kummikinnastega) seejärel peedid. Riivisin peedid ja lisasin juurde purustatud küüslaugu. Tilgutasin üle palsamiäädikaga ja segasin kõik ühtlaseks.
Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Avastasin, et pisikesi peete on väga lihtne küpsetada ka praeahjus, siis kui seal midagi muud valmistada. Nt panin liha ahju ja sinna kõrvale asetasin siis fooliumisse mähitud pisikesed puhtaks pestud peedid. Küpsesid seal lihaga koos 1h ja 10 min ja said ilusasti küpseks. Täitsa tobe minust, et ma varem selle peale ei tulnud. Kui käepärast on veel nt mõni puuküttega ahi, siis saaks need fooliumisse mässitud kerakesed kuumadele sütele asetada ja seal küpseksid peedid kindlasti veel eriti mõnusaks.
Kajastan siin enda katsetamisi, nii õnnestumisi kui ka tähelepanuväärsemaid äpardusi kokkamisel. Mõnedele toitudele olen lisanud juurde kaalujälgijate "punktid", pole vaja kohtudes ära ehmatada. Üritan tehtut ka jäädvustada, arvestades aga oma teadmisi ja tehnoloogilisi lahendusi ei ole need ilmselt väga kunstinäituse väärilised. Samuti ei kavatse ma mitte kedagi käskida, vaid pigem räägin oma loo, mida teised saaksid soovi korral jälgida ja kujundada hoopis midagi palju rohkem enda oma.
22. veebr 2012
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar