22. veebr 2012

Peedi-küüslaugu salat

Üks minu lemmik lihtsatest ja kodustest salatitest, mida prae kõrvale ampsata.
Koostisained:
3 pisikest peeti (umbes 150g kokku)
1/2 suuremast küüslaugu küünest
2 tl palsamiäädikat
vett


Pesin peedid hoolega puhtaks ja panin siis koos "saba ja karvadega" väiksesse potti, kallasin üle külma veega (nii, et peedid oleksid kaetud) ja panin tasasel tulel keema. Keetsin kuni peedid said pehmeks, umbes 40-45 minutit (keetsin küll topeltkoguse - 6 väikest peeti). Peale seda kallasin neile peale külma vee. Lasin jahtuda ja puhastasin ning koorisin (kummikinnastega) seejärel peedid. Riivisin peedid ja lisasin juurde purustatud küüslaugu. Tilgutasin üle palsamiäädikaga ja segasin kõik ühtlaseks. 


Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Avastasin, et pisikesi peete on väga lihtne küpsetada ka praeahjus, siis kui seal midagi muud valmistada. Nt panin liha ahju ja sinna kõrvale asetasin siis fooliumisse mähitud pisikesed puhtaks pestud peedid. Küpsesid seal lihaga koos 1h ja 10 min ja said ilusasti küpseks. Täitsa tobe minust, et ma varem selle peale ei tulnud. Kui käepärast on veel nt mõni puuküttega ahi, siis saaks need fooliumisse mässitud kerakesed kuumadele sütele asetada ja seal küpseksid peedid kindlasti veel eriti mõnusaks. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar