22. veebr 2012

Kaboikartulid

Mõnus vaheldus tavapärastele ahjukartulitele.



Koostisained:

Umbes 1 kg õhukese koorega kartuleid
2-3 sl oliiviõli
2 tl paprikapulbrit
1 tl tšillipulbrit (maitseainesegu)
1/2 tl tüümiani
näpuotsaga tšilli helbeid
soola

Pesin kartulid HOOLEGA köögiviljaharja abil puhtaks. Eemaldasin noa abil kõik kahtlasemad kohad (ussiaugu alged, plekid jmt). Lõikasin kartulid parajateks sektoriteks. Pintseldasin ahjuvormi õliga üle. Panin sinna kartulid. Raputasin peale maitseained ja segasin ühtlaseks. Lisasin ülejäänud õli ja segasin kartulid korralikult käte abil üle, et maitsestumine toimuks ühtlaselt. Küpsetasin eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures umbes 40 minutit (vahepeal segasin ühe korra). Kui soovida pisut krõbedamaid kartuleid, siis tuleks küpsetusaega pikendada (10-20 min).

Lisandid:
Meie meelest sobisid imehästi SM-i magusa tšillikastmega kokku. Muidu sõime ahjukala kõrvale. 

Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Kartulid said nii väga maitsvad. Lisaks on, arvestades minu koorimistehnikat, kaod palju väiksemad. Selliseks toiduks tuleks küll kasutada pigem mahedamalt kasvatatud kartuleid, kuna koored sööme ju kenasti sisse. Mees ütles, et kuigi talle üldiselt kartulid ei maitse, siis need olid väga head ja nii võiks kartult tihedamini teha. Vähem kõnekas pole ka see, et kogu selle kartulihunniku ühe toidukorraga pintslisse panime.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar