6. veebr 2012

Kirsi-ploomi kohupiimakook

Tegin seda imelihtsalt valmivat kooki oma sõbrale sünnipäevaks. Kaalusin pikalt ja laialt, mida teha ja otsustasin lõpuks selle koogi kasuks, kuna juhuslikult olid mitmed koostisosad poes soodsad. 



Koostisained: 
Põhi:
2 pakki Vilma tordipulbrit (Juubeli)
4 sl suhkruta kakaopulbrit
320g võid


Täidis:
800g rasvatut kohupiimapastat
4 muna 
1 dl suhkurt
2 tl vanillisuhkurt
7,5 dl sulatatud ja nõrutatud (ploomide puhul ka tükeldatud) marju (enam-vähem võrdses vahekorras).
2 sl tärklist


Kaunistus:
2 sl suhkrusiirupit
5 sl kookoshelbeid
šokolaadi kanistused
1/2 sl vett


Puistasin Vilma tordipulbrid köögikombaini (kus oli lõiketera sees), panin juurde kakao. Lisasin juurde juppidena lõigatud või ja lasin köögikombainil kõik ühtlaseks tolmjaks puruks teha (mis võttis surumisel kenasti kokku). 
Täidise jaoks panin kohupiimapasta kaussi, lisasin sinna muna ja suhkrud, ning segasin kõik ühtlaseks. 
Lõpuks lisasin ka marjad (ja kuna mul sai pisut rohkem marju kui algretsept ette näeb siis ka paar sl tärklist) ja segasin kõik segamini. 
Puistasin umbes 2/3 kogu purust küpsetuspaberiga vooderdatud 24x35 suurusesse lahtikäivasse koogivormi (poole kogusega sobib 24cm diameetriga ümmargusse koogivormi). Vajutasin sõrmede abil puru enam-vähem ühtlaseks. Valasin peale kohupiimasegu - vormi kallutades sain sellegi ühtlaseks. Ning lõpus puistasin koogile peale ülejäänud puru. Vajutasin kergelt kätega kinni (ettevaatlikult) ja pistsin koogi 30 minutiks eelkuumutatud ahju 200 kraadi juurde. Pärast lasin koogil jahtuda ja panin kandikuga (musta värvi) üleöö külmkappi. 
Järgneval hommikul kaunistasin. Lahjendasin siirupi veega ja pintseldasin kogu koogi üle (selleks, et kookoshelbed külge jääks). Raputasin koogi teelusika abil kookoshelvestega üle ja tõstsin vähese siirupiga alt kokku määrides (kinnitades) peale šokolaadist kaunistused. 


Lisandid:
Nagu sünnipäeval selgus siis oli selleks alkohol ;) Kuid tegelikult sobiks siia kõrvale magustamata tee või kohvi.


Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Kook sai vägagi magus, kuid samas mõnus kreemjas ja mahlakas. Ise eelistaksin natuke vähem magusat kooki (võiks asendada osa juubelitordi pulbrist tavalise jahuga või kohupiimamassile üldse mitte suhkurt lisada). Samas külmas metsamajakeses kulus selline energiapomm marjaks ära. Omaette ooper oli koogi metsamajja toimetamisega (autod jäid majakesest 3 km-i kaugusele).

1 kommentaar:

  1. Aitäh, väga maitsev kook oli. Ja usun ,et ka Reimo ei kurtnud. :D

    VastaKustuta