6. veebr 2012

Kananagitsad ja kaunviljadega riisiroog

Kananagitsate tegemisel tuginesin ühest kalendrist saadud retseptile ja riisi tegin lihtsalt ja loogiliselt nagu ikka kodus leiduvast heast ja paremast.


Koostisained:
Nagitsad:
460g kanafileed
1sl õli (viinamarjaseemne, oliivi jne)
7 täistera näkileiba (40g)
1 tl tšillipulbrit
2 tl paprikapulbrit
1/2 tl soola
õige väheke cayenne'i pipart


Riisiroog:
2,5 dl pruuni riisi
1 köögivilja puljongi kuubik
1,5 dl juppideks lõigatud aedoa kaunu (sügavkülmetatud)
1,5 dl rohelisi herneid
vett (umbes 0,5l)
pipart


Alustasin kanafilee sobivateks tükikesteks lõikamisest (et saaks parajad ampsud). Asetasin need kaussi, valasin üle õliga ja segasin käte abil kõik ühtlaselt õliga kokku. Purustasin köögikombainiga näkileivad suhteliselt peeneks puruks. Segasin sinna juurde maitseained. Paneerisin kanatükikesi saadu segus ja tõstsin küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Panin siis ahju 220 kraadi juurde sooja, et nagitsad ja riis saaks enam-vähema samal ajal valmis (ahju soojenemise ajal asusin riisi valmistama). Kui ahi oli piisavalt kuum, siis küpsetasin nagitsaid kusagil 20 minutit.


Panin panni peale kusagil 0,5 l vett, et sai ühtlaselt kaetud ning panin panni pliidile kuumenema. Samal ajal pesin riisi mitmest veest läbi (umbes 4 korda). Kui vesi keema läks lahustasin selles puljongi kuubiku ja lisasin riisi. Lasin riisil puljongis vaikselt valmida, aeg-ajalt segades. Kui riis oli juba keenud umbes 15-20 minutit, siis lisasin aedoad (tahavad umbes 10 mintsa keeda). Vajadusel lisasin pisut vett juurde, et kõik saaks ikka valmis. Mõned minutid enne roa valmimist lisasin ka herned. 


Lisandid:
Sõime osa nagitsatest koos riisiga (võtsime veel juurde külma pastakastet purgist) ja osa võtsin sõbra sünnipäevale kaasa dippimiseks. 


Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Nagitsad said suhteliselt kuivad ja maitseainetega ei pruugi väga kitsi olla. Sobisid rohkem dippimiseks. Riisiroog sai aga väga maitsev (seda enam, et kaunviljad pärinesid meie vanemate aedadest) ja teha oli seda ka imelihtne ja kiire. Sobis ka eraldi (nagitsateta) kergemaks eineks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar