Lihtsalt valmivad ja vägagi maitsvad pühapäeva hommikused pannkoogid. Retsept siit.
Koostisained:
2 muna
1/2 tl soola
2 dl nisujahu
2,5 dl 2,5% piima
150g Eesti riivjuustu
5g võid
2 tl õli
Eraldasin munakollased valgetest. Vahustasin munakollased kergelt koos soolaga ja lisasin vaheldumisi järk-järgult piima ja jahu. Lõpuks segasin hulka juustu. Vahustasin munavalged ja segasin ettevaatlikult ülejäänud taina sekka.
Sulatasin või ja segasin õliga segamini. Pintseldasin panni rasvainega ja kuumutasin keskmisele kuumusele. Tõstsin jäätiselusikat kasutades parajad kuhjad pannile ja küpsetasin mõlemalt poolt kuldseks. Kordasin seda tegevust, kuni tainas sai otsa (umbes 30 lusikapannkooki)
Lisandid:
Sõime pohla-õuna moosiga ja kõrvale jõime külma piima. Arvan samas, et oleksid maitsvad ka nt krevetikastmega, mida sõrnikutega sõin. Või lihtsalt hapukoore-sibula kastmega.
Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Mehe kommentaar pannkooke pugides:"Väga head pannkoogid on, kas nad on ka kuidagi erilised?" Ühesõnaga minu abikaasa on juustusõltlane ja temale sellised pannkoogid vägagi istuvad. Mullegi maitsesid. Tainas oli küpsetamiseks väga mõnus ja pannkoogid küpsesid kenasti läbi. Samas jäid pehmed ja mõnusad.
Kajastan siin enda katsetamisi, nii õnnestumisi kui ka tähelepanuväärsemaid äpardusi kokkamisel. Mõnedele toitudele olen lisanud juurde kaalujälgijate "punktid", pole vaja kohtudes ära ehmatada. Üritan tehtut ka jäädvustada, arvestades aga oma teadmisi ja tehnoloogilisi lahendusi ei ole need ilmselt väga kunstinäituse väärilised. Samuti ei kavatse ma mitte kedagi käskida, vaid pigem räägin oma loo, mida teised saaksid soovi korral jälgida ja kujundada hoopis midagi palju rohkem enda oma.
12. veebr 2012
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar