12. veebr 2012

Juustupannkoogid

Lihtsalt valmivad ja vägagi maitsvad pühapäeva hommikused pannkoogid. Retsept siit


Koostisained:
2 muna
1/2 tl soola
2 dl nisujahu
2,5 dl 2,5% piima
150g Eesti riivjuustu
5g võid 
2 tl õli


Eraldasin munakollased valgetest. Vahustasin munakollased kergelt koos soolaga ja lisasin vaheldumisi järk-järgult piima ja jahu. Lõpuks segasin hulka juustu. Vahustasin munavalged ja segasin ettevaatlikult ülejäänud taina sekka.
Sulatasin või ja segasin õliga segamini. Pintseldasin panni rasvainega ja kuumutasin keskmisele kuumusele. Tõstsin jäätiselusikat kasutades parajad kuhjad pannile ja küpsetasin mõlemalt poolt kuldseks. Kordasin seda tegevust, kuni tainas sai otsa (umbes 30 lusikapannkooki)


Lisandid: 
Sõime pohla-õuna moosiga ja kõrvale jõime külma piima. Arvan samas, et oleksid maitsvad ka nt krevetikastmega, mida sõrnikutega sõin. Või lihtsalt hapukoore-sibula kastmega.


Tagantjärele tähelepanekud, soovitused: 
Mehe kommentaar pannkooke pugides:"Väga head pannkoogid on, kas nad on ka kuidagi erilised?" Ühesõnaga minu abikaasa on juustusõltlane ja temale sellised pannkoogid vägagi istuvad. Mullegi maitsesid. Tainas oli küpsetamiseks väga mõnus ja pannkoogid küpsesid kenasti läbi. Samas jäid pehmed ja mõnusad. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar