26. jaan 2012

Suitsukala kartulivorm

Tõme turult terve suitsulesta. ligikaudu pool sellest hävitasime kiirelt koos rõngu pagarite leiva, või ning sibula ja kurgiviilakatega. Kuid ülejäänuga tuli juba midagi mitmekesisemat välja mõelda. Retsept


Koostisained:
400g kooritud kartulit
20g võid
20g jahu
2dl piima
100g 20% hapukoort
1/2 lillkapsa pead
200g puhastatud suitsukala
100g riivitud juustu
cayenne'i pipart, soola, musta pipart
kartulimaitseainet


Lõikasin kartulid viiludeks ja keetsin soolaga maitsestatud vees pehmeks (ligikaudu 10 minutit). Kurnasin kartulid ja jätsin jahtuma. Sulatasin poti põhjas või, segasin sinna sisse jahu, pruunistasin jahu kergelt. Seejärel tõstsin poti tulelt ja segasin aeglaselt pidevalt vispeldades juurde piima. Kui segu oli ühtlaseks muutudnud. Tõstsin poti tagasi tulele ja kuumutasin. Samal ajal kui kaste paksenes jaotasin lillkapsa õisikuteks. Vispeldasin kastmele juurde hapukoore lisasin lillkapsa ja kuumutasin segu kusagil 5 minutit. Seejärel lisasin suitsukala ja poole riiivitud juustust. Maitsestasin ja segasin kõik ühtlaseks. Kallasin lillkapsa-kala segu ahjuvormi ja täitsin sellega ühtlaselt põhja. Selle peale ladusin kartuliviilakad. Raputasin kartulite peale pisut kartulimaitseainet ja ülejäänud riivitud juustu. Küpsetasin eelkuumutatud ahjus 10-15 minutit kuni juust oli pealt mõnusalt ära küpsenud. 


Lisandid:
Tarbisime kõrvale riivitud porgandit.




Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Sai väga mõnusalt kalane roog. Mulle isiklikult meeldis, et lillkapsas jäi sisse pisut krõmpsuv, kellel aga kehvemad hambad võiks selle eelnevalt kergelt läbi keeta, aurutada. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar