26. jaan 2012

Mehhiko veiselihahautis kuskussiga

Käisime abikaasaga turul ja sattusime mõnusa veiseliha tüki otsa, sellest siis valmistasin selle retsepti järgi hautise ja serveerisin seda klassikaliselt valmistatud kuskussiga. 


Koostisained: 
10g võid
500g lahjat veiseliha
1 küüslaugu küüs
200g purustatud tomatit
1 dl vett (või rohkem olenevalt liha pehmenemise ajast)
1 paprika (minul oli pool rohelist ja pool punast)
200g valgeid konservube tomatikastmes
2 tl maisijahu
1/2 tšilli pipra kaunast
1 tl soola
1/2 tl suhkurt
peterselli


Lõikasin veiseliha parajateks kuubikuteks ja pruunistasin poti põhjas kuumutatud võis. Pressisin juurde küüslaugu. Valasin juurde purustatud tomatid ja vee. Segasin segamini, madaldasin pliidi kuumust ja jätsin liha pehmenema (olenevalt lihatükist võtab see erinevalt aega, minu oma pehmenes 1h - vahepeal lisasin veel vett juurde, käisin iga 15 minuti tagant vaatamas, kas liha on juba pehme). Segasin maisijahu vähese veega ning lõikasin paprika ribadeks. Lisasin paprika, oakonservi ja maisijahu-vee segu potti ja segasin kõik ühtlaseks. Hakkisin tšilli peenikeseks ja lisasin koos teiste maitseainetega hautisele. 


Lisandid: 
Sõime koos kuskussiga. Kuskussi valmistasin selle retsepti järgi, kuid võib juhinduda ka lihtsalt sellest, mis karbile on kirjutatud. 




Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Unustasin peterselli lisada kahjuks, kindlasti oleks see oma mõnusa maitsenüansi jätnud. Toit sai parasjagu vürtsikas mistõttu mahe kuskuss sobis tema kõrvale kenasti. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar