Sõrnikute retsept sündis omaloominguna peale väikest interneti kammimist, nüüd üritasin ühte, millele eriti toetusin üles leida ja ei leidnud (justkui oleks internetiavarustest kadunud - pean rohkem õppima asju bookmarkima). Kastme retsept pärineb siit.
Koostisained:
Sõrnikud:
500g kergsoolast ricotta kohupiimakreemi
2 muna
1,5-2 dl nisujahu
1/2 tl soodat
1tl tärklist
veidi soola
praadimiseks rasvainet
Krevetikaste:
200g 20% hapukoort
50g sulatatud keedetud ja kooritud väikseid krevette
suur peotäis värsket tilli
Panin kohupiimakreemi kaussi, lõin sinna juurde munad ja segasin ühtlaseks. Segasin jahule juurde sooda ja tärklise ning hakkasin seda järk-järgult kohupiima segule juurde panema. Kuumutasin pannil õli ja tõstsin sinna jäätiselusikaga parajad portsjonid tainast. Küpsetasin madalal kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tegin juurde krevetikastme. Panin hapukoore kaussi segasin juurde krevettid ja lõikasin köögikääridega peale tilli (segasin kõik segamini). Serveerisin sõrnikuid krevetikastmega.
Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Oli üllatuslikult maitsev lõunasöök ja täitis kõhtu mõnusalt. Krevetikaste oli väga hea, nagu koostisosade järgi aimata võib.
Kajastan siin enda katsetamisi, nii õnnestumisi kui ka tähelepanuväärsemaid äpardusi kokkamisel. Mõnedele toitudele olen lisanud juurde kaalujälgijate "punktid", pole vaja kohtudes ära ehmatada. Üritan tehtut ka jäädvustada, arvestades aga oma teadmisi ja tehnoloogilisi lahendusi ei ole need ilmselt väga kunstinäituse väärilised. Samuti ei kavatse ma mitte kedagi käskida, vaid pigem räägin oma loo, mida teised saaksid soovi korral jälgida ja kujundada hoopis midagi palju rohkem enda oma.
19. jaan 2012
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Tahaks.. Kohe.. praegu..
VastaKustuta