19. jaan 2012

Liha-kruubisupp

ehk selline mõnus nostalgiline ja täitsa maitsev talupojatoit. Algne retsept on siit.


 Koostisained:
600g suitsustatud supikonte
1 dl odrakruupe
1 sibul
200g juursellerit
2 porgandit
6 kartulit
3 väikest marineeritud kurki
1/2 sidrunist
vett
soola, musta pipart


Asetasin liha potti, kallasin sinna juurde eelnevalt mitmest veest läbi pestud kruubid ja terve kooritud sibula. Kallasin üle külma veega (nii, et liha oli enam-vähem veekihiga kaetud - umbes 1,5l) ja lasin keema tõusta. Riisusin vahu ja keetsin kusagil 25 minutit. Seejärel tõstsin kondid supist taldrikule jahtuma ja eemaldasin ka sibula (seda edaspidi enam supis ei kasutata, kuigi põhimõtteliselt võib selle ju ära hakkida ja hiljem supile lisada). Samal ajal kui supikondid keesid valmistasin ma ette köögivilju, puhastasin ja ribastasin juurselleri ja porgandid ning tükeldasin kooritud kartulid kuubikuteks. Peale liha välja võtmist panin supileeme sisse porgandi ja juurselleri ribad, lasin neil seal mõned minutid podiseda ja lisasin kartuli. Asusin konte lihast puhastama. Kusagil 15 minuti pärast kui köögiviljad olid pehmed lisasin ribadeks lõigatud marineeritud kurgid ja lihatükikesed. Maitsestasin soola, pipra, suhkru ja sidrunist välja pigistatud mahlaga. Kuumutasin kõik läbi.


Lisandid:
Sõime hapukoore ja leivaga. Kuigi mina tavaliselt suppe hapukoorega ei söö, sobis see siia juurde nagu rusikas silmaauku. 


Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Väga mõnus viis kuidas oma kapis seisvaid odrakruupe vähendada. Täitsa mõnus argipäevane toit sai. Rääkimata tema soodsast hinnast, kui parasjagu rahaga kitsas peaks olema. Toitev on ka.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar