19. jaan 2012

Kanamaksaga Caesari salat

Retsepti leidsin jällegi nami-namist


Koostisained:
1 pea jääsalatit
2 viilu rukkirösti
90g praetud kanamaksa
Kasmele:
1 munakollane
0,75dl külmpressitud oliiviõli
30g riivitud laabijuustu
3 sl piima
1 küüslaugu küüs
1 hakitud anšoovise filee
sool, must pipar
Peale:
laabijuustu laastud


Pesin jääsalati lehed ja rebisin parajateks tükikesteks suurde kaussi. Tegin valmis kastme. Selleks vahustasin kollase muna pressitud küüslaugu küünega, lisasin sinna peene joana vahustamise ajal oliiviõli. Panin juurde riivjuustu, piima ja anšoovise filee, segasin segamini ja maitsestasin pipra ja vähese soolaga (juust ja anšoovis on soolased).
Kallasin suurema osa kastmest salati lehtedele (mõned supilusikad jätsin alles) ja segasin kergelt läbi. Jagasin salatilehed kahele taldrikule. Tilgutasin mõlemale taldrikule veel peale mõned lusikad kastet. Röstisin rösteriga saia viilud ja lõikasin krutoonideks. Raputasin taldrikutele peale krutoonid kui ka maksatükid. Lõikasin juustunoaga peale mõned laabijuustu laastud. 


Lisandid: 
Kõrvale jõime vett.


Tagantjärele tähelepanekud, soovitused: 
Kuigi lisasin juba originaalretseptist vähem oliiviõli jäi minu jaoks kastmes siiski oliiviõli maitse pisut liiga domineerivaks. Ehk on ka põhjuseks see, et ma ei kasutanud ette nähtud parmesani juustu vaid eesti oma üle kahe korra odavamat valio fortet. Igal juhul järgmine kord vähendaksin õli kogust kusagil 0,5 dl - nii ei saa salat ka sedavõrd rammus, kuigi külmpressitud oliiviõli sisaldab vaid häid retsepte, võiks tulemus olla pisut kergem. Muidu oli väga hea, mees kiitis (tema muidugi ei arva, et võiks kergem olla) ja lakkus isegi taldriku pärast kastmest puhtaks. Väga mõnus söömine oli - minu esimene katsetus ise Caesari salatit teha. Teine kord kindlasti jälle. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar