19. jaan 2012

Praetud kanamaks

Koostisained: 
500g külmutatud broilerimaksa
4 sl täistera nisujahu
15g võid
3 tl õli
valget pipart
soola


Panin broilerimaksa sulama (õige oleks panna sulama juba päev varem tavalisse külmkappi, kuid ajahäda korral võib pista ka üleni külma, jaheda vee alla sulama). 
Peale sulamist puhastasin kanamaksa jupid kelmetest ja lõikasin ampsu suurusteks tükikesteks. 
Võtsin praetaldriku, panin sinna jahu, segasin juurde soola ja pipra. 
Kuumutasin pannil 1 tl õli ja 5g võid. 
Paneerisin maksatükke jahusegus ja asetasin pannile küpsema (keerasin tükke nii, et küpseksid ühtlaselt igalt poolt). Minu panniga sain kogu maksa praetud kolme korraga. 




Lisandid:
Osa nõnda praetud maksast rändas Caesari salatisse (umbes viiendik), enamuse ülejäänust sõime sibula ja küüslaugu praekartulite ning kapsa-hapukoore salatiga, osa jäi veel järgmiseks päevaks võileibade peale panna. 


Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Saab väga mõnus ja mulle meeldis alternatiivina maksakastmele väga. Kanamaks on mahedama maitse ja pehmema struktuuriga ja seetõttu väga maitsev. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar