Koostisained:
500g külmutatud broilerimaksa
4 sl täistera nisujahu
15g võid
3 tl õli
valget pipart
soola
Panin broilerimaksa sulama (õige oleks panna sulama juba päev varem tavalisse külmkappi, kuid ajahäda korral võib pista ka üleni külma, jaheda vee alla sulama).
Peale sulamist puhastasin kanamaksa jupid kelmetest ja lõikasin ampsu suurusteks tükikesteks.
Võtsin praetaldriku, panin sinna jahu, segasin juurde soola ja pipra.
Kuumutasin pannil 1 tl õli ja 5g võid.
Paneerisin maksatükke jahusegus ja asetasin pannile küpsema (keerasin tükke nii, et küpseksid ühtlaselt igalt poolt). Minu panniga sain kogu maksa praetud kolme korraga.
Lisandid:
Osa nõnda praetud maksast rändas Caesari salatisse (umbes viiendik), enamuse ülejäänust sõime sibula ja küüslaugu praekartulite ning kapsa-hapukoore salatiga, osa jäi veel järgmiseks päevaks võileibade peale panna.
Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Saab väga mõnus ja mulle meeldis alternatiivina maksakastmele väga. Kanamaks on mahedama maitse ja pehmema struktuuriga ja seetõttu väga maitsev.
Kajastan siin enda katsetamisi, nii õnnestumisi kui ka tähelepanuväärsemaid äpardusi kokkamisel. Mõnedele toitudele olen lisanud juurde kaalujälgijate "punktid", pole vaja kohtudes ära ehmatada. Üritan tehtut ka jäädvustada, arvestades aga oma teadmisi ja tehnoloogilisi lahendusi ei ole need ilmselt väga kunstinäituse väärilised. Samuti ei kavatse ma mitte kedagi käskida, vaid pigem räägin oma loo, mida teised saaksid soovi korral jälgida ja kujundada hoopis midagi palju rohkem enda oma.
19. jaan 2012
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar