19. jaan 2012

Kreveti-riisi roog

Nüüd said siis kiiruga eelmise aasta toiduvõlad lunastatud ja võin südamerahuga hakata jaanuaris tehtust kirjutama. See retsept  sai jällegi teostatud vajadusest argipäeva õhtul midagi kiiret ja maitsvat lauale pakkuda. Meeldis ka see, et oli kasutatud hiinakapsast (pekingi kapsast) sooja toidu sees.


Koostisained: 
15g võid
1 küüslaugu küüs
500g keedetud pruuni riisi
120g mugulsibulat
50g rohelist sibulat
1 dl külma vett
1 sidruni riivitud koor
1/2 sidruni mahl
1 tl meresoola
musta pipart, näpuotsaga cayenne-i
300g ribadeks lõigatud hiina kapsast
200g väikseid sulatatud kooritud krevette






Sulatasin või sügaval pannil (mul kahjuks pole wokk panni). Pressisin sinna peale küüslaugu, praadisin kergelt läbi ja lisasin riisi, kuumutasin mõned minutid. Lisasin mugulsibula ja külma vee, kuumutasin mõned minutid (pidevalt segades ja kõrgel kuumusel), Lisasin ülejäänud koostisosad (sidrunikoor, maitseained, krevetid, roheline sibul, hiinakapsas) ja praadisin veel mõned minutid pidevalt segades. Timmisin veel soola ja pipraga maitset.


Lisandid:
Mina sõin lihtsalt niisamuti, jõin kõrvale vett ja väga meeldis. Mees vististi pani ikka törtsu majoneesi juurde (nagu tal kombeks on).


Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Minule meeldis, mees ka otseselt vastu polnud, kuid kõlas vist midagi sellist, et selline keskmine toit, pole halb aga samas pole ka midagi suurepärast. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar