Nüüd said siis kiiruga eelmise aasta toiduvõlad lunastatud ja võin südamerahuga hakata jaanuaris tehtust kirjutama. See retsept sai jällegi teostatud vajadusest argipäeva õhtul midagi kiiret ja maitsvat lauale pakkuda. Meeldis ka see, et oli kasutatud hiinakapsast (pekingi kapsast) sooja toidu sees.
Koostisained:
15g võid
1 küüslaugu küüs
500g keedetud pruuni riisi
120g mugulsibulat
50g rohelist sibulat
1 dl külma vett
1 sidruni riivitud koor
1/2 sidruni mahl
1 tl meresoola
musta pipart, näpuotsaga cayenne-i
300g ribadeks lõigatud hiina kapsast
200g väikseid sulatatud kooritud krevette
Sulatasin või sügaval pannil (mul kahjuks pole wokk panni). Pressisin sinna peale küüslaugu, praadisin kergelt läbi ja lisasin riisi, kuumutasin mõned minutid. Lisasin mugulsibula ja külma vee, kuumutasin mõned minutid (pidevalt segades ja kõrgel kuumusel), Lisasin ülejäänud koostisosad (sidrunikoor, maitseained, krevetid, roheline sibul, hiinakapsas) ja praadisin veel mõned minutid pidevalt segades. Timmisin veel soola ja pipraga maitset.
Lisandid:
Mina sõin lihtsalt niisamuti, jõin kõrvale vett ja väga meeldis. Mees vististi pani ikka törtsu majoneesi juurde (nagu tal kombeks on).
Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Minule meeldis, mees ka otseselt vastu polnud, kuid kõlas vist midagi sellist, et selline keskmine toit, pole halb aga samas pole ka midagi suurepärast.
Kajastan siin enda katsetamisi, nii õnnestumisi kui ka tähelepanuväärsemaid äpardusi kokkamisel. Mõnedele toitudele olen lisanud juurde kaalujälgijate "punktid", pole vaja kohtudes ära ehmatada. Üritan tehtut ka jäädvustada, arvestades aga oma teadmisi ja tehnoloogilisi lahendusi ei ole need ilmselt väga kunstinäituse väärilised. Samuti ei kavatse ma mitte kedagi käskida, vaid pigem räägin oma loo, mida teised saaksid soovi korral jälgida ja kujundada hoopis midagi palju rohkem enda oma.
19. jaan 2012
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar