20. jaan 2012

Minipitsad

Minu teekond pitsadega on olnud väga konarlik, küll olen ma teinud valmis segudest, küll olen proovinud ise tainast teha ja tulemus on saanud pigem küpsise kui pitsa sarnane - sõna otseses mõttes kõva. No siiski, kuna venna sünnipäev ja mõtlesin, et pitsa teeks talle rõõmu siis võtsin uue projekti ette (meeldis, kuna oli selles suhtes uuden, et pitsa peale pandi maisi), muidugi kogusin ka nami-nami pitsa teema alt infot ja otse loomulikult oli minu küpsisepitsa päritolu seotud sellega, et hoidsin kogu kraami liiga kaua ahjus. 


Koostisained:
1 pakk pitsapõhja pulbrit (400g)
250 ml vett
1 väike purk konservmaisi (nt bonduelle)
140g taist suitsusinki
100g riivitud juustu
1 dl maitserohelisega tomatikastet
pitsamaitseainet
jahu rullimiseks


Valmistasin pulbri pakendi juhendi järgi taina ja jätsin 15 minutiks tahenema. 
Seni kaua hakkisin singi pisikesteks kuubikuteks ja nõrutasin maisikonservist vedeliku välja. 
Raputasin lauale pisut jahu ja võtsin sinna 1 sl (kuhjaga) jagu tainast. Riputasin selle tainapalli veel jahuga üle ja rullisin enam-vähem lapikuks. Tõstsin selle küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja aitasin veel kätega kaasa, et natukene ilusamat kuju anda. 
Teine variant minipitsasid saada on kogu tainas korraga õhukeseks rullida ja sealt vormiga välja lõigata (ala nagu tehakse piparkooke). Aga mulle meeldis esimene variant rohkem, pitsad said sellised mõnusad ja naturaalsed, pisut loperkused. Pealegi mul pole sellist suurt pinda oma pisikeses köögis kus kogu seda segu rullida. 
Kordasin oma tegevust seni kuni tainas otsa sai ja kaks ahjuplaati pisikeste tainarõngastega kaetud. Teise panni jaoks jagasin taina juba alguses üheksa hunniku vahel võrdselt ära - et kõik ilusasti pannile mahuksid. Mina sain nii 18 minipitsat. 
Peale seda võtsin tomatikastme ja tõstsin igale pitsale 1 tl sellest, määrisin ühtlaselt laiali. 
Järgmisena jagasin singikuubikud ja maisi enam-vähem võrdselt väikeste tegelaste vahel ära. 
Maitsestasin pitsamaitseainega ja kõige peale raputasin riivjuustu. 
Küpsetasin eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures keskmisel siinil täpselt 10 minuti. 


Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Mulle singi-maisi kooslus sobis. Üldse meeldis see, et koostisaineid oli vähe. Mais tegi pitsa mahlakaks. Lihtne teha ja kuna kogu see kogus 4 inimese (3 neist noormehed) ära hävitati, siis järelikult olid söödavad (loe:head). Sobis väga hästi antud peo "näppudegal söömise" ideoloogiaga. Teine kordki võiks midagi sellist teha. Ma eeldan, et selline asi võiks ka lastele peale minna. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar