Iseenesest jällegi lihtne viis kuidas suupisteid valmistada. Uudne oli minu jaoks just see, kuidas kurki serveeriti ja jääb kindlasti jõusse ka tikuvõileibade valmistamisel. Idee pärineb nami-namist (nagu ikka).
Koostisained:
200g juustu (nt gouda, emmental)
1/2 pikka kurki (pikku pidi poolik, või siis otsast natukene kasutatud)
120g viilutatud külmsuitsulõhet
värsket tilli
Lõikasin juustu kuubikuteks (umbes 1,5x1,5x0,7). Sellised, et püsiksid püsti (kui ka neile muud kraami peale laduda).
Hakkasin kurgist koorimisnoaga õhukesi viile lõikama. Esimese (ainult tumeroheline), jätsin kõrvale. Lõikasin nii 16 viilu (nii palju oli mul juustukuubikuid) ja rullisin need kokku, ning surusin pisut lapikuks ja jätsin ootele.
Viimaks asusin kala kallale. Lõikasin kala parajateks ribadeks (jagasin jällegi 16-ks).
Võtsin kalariba rullisin kokku ja torkasin sellest kokteilitiku läbi, jägmisena torkasin kurgi ja lõpuks panin selle kõik juustu tüki peale. Kurgirullist torkasin läbi väikse tillioksakese.
Kordasin tegevust 16 korda ja asetasin kandikule. Parim oleks serveerida kohe, kuid mina katsin kandiku plastmassist kattega ja jätsin kusagil 1h külmikusse külalisi ootama.
Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Minu jaoks jäid need ampsud pisut suureks. Aga samas olid mõnusalt värsked. Külaliste jaoks oli selline kooslus uudne, nii et nad ei osanudki väga midagi asjast arvata. Ise arvan, et selline kurgi ja lõhe kate sobiks ilmselt väga mõnusalt ka väikse leivatüki peale. Vahele veel pisut maitserohelisega toorjuustu. Ühesõnaga andis juurde ideesid aga ei teagi kas konkreetselt selliseid tikukesi uuesti teeksin (suupistete maailm ju nii lai ja avar).
Kajastan siin enda katsetamisi, nii õnnestumisi kui ka tähelepanuväärsemaid äpardusi kokkamisel. Mõnedele toitudele olen lisanud juurde kaalujälgijate "punktid", pole vaja kohtudes ära ehmatada. Üritan tehtut ka jäädvustada, arvestades aga oma teadmisi ja tehnoloogilisi lahendusi ei ole need ilmselt väga kunstinäituse väärilised. Samuti ei kavatse ma mitte kedagi käskida, vaid pigem räägin oma loo, mida teised saaksid soovi korral jälgida ja kujundada hoopis midagi palju rohkem enda oma.
20. jaan 2012
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar