26. jaan 2012

Aedoaomlett

Suvel sai sügavkülma varutud terve posu aedube ja otsisin neile kasutust - leidsin sellise retsepti, mis sai ka hommikusöögi tarbeks ellu rakendatud. 


Koostisained:
4 muna
100g aedube
1/2 punasest paprikast
1 väiksem sibul
2tl õli
soola, valget pipart (purustatud)
kuivatatud peterselli
2 sl riivitud laabijuustu 


Kõigepealt keetsin aedoad soolaga maitsestatud vees pehmemaks (kusagil 4-5 minutit keetmist), peale keetmist loputasin oad külma veega üle. Hakkisin sibula ja lõikasin paprika viiludeks (enne pikkupidi pooleks ja siis õhukesteks ribadeks). Kuumutasin pannil õli, praadisin selles sibula kergelt läbi seejärel lisasin aedoad ja paprika. Kuni köögiviljad veel küpsesid kloppisin lahti 4 muna. Maitsestasin munasegu pipra, soola ja peterselliga ning valasin köögiviljadele peale. Alandasin pliidi kuumust ja raputasin omleti peale riivitud laabijuustu. Katsin panni kaanega ja jätsin seni kauaks pliidile kuni muna oli läbi küpsenud. 


Lisandid: 
Sõime kõrvale jääsalati lehti, värsket kurki ja röstitud saia sulatatud juustuga. 
Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Maitseainetega ei tasu koonerdada ja ajärgmine kord viskaksin ikka juurde ka mõned lahjema singi kuubikud. Minu suureks üllatuseks mehele see omlett maitses ja ütles, et võiks teine kordki teha. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar