Täna õhtul vallutas mind täiesti vältimatu isu kaerahelbeküpsiste järele. Kuna külmkapis on ootel ka mõnus Pajumäe talu piim, siis allusin sellele tungile ja küpsetasin järgnevad isendid. Tuginesin sellele retseptile, kuid mugandasin seda nii nagu õigemaks pidasin.
Koostisained:
100g võid 22p
80g ehk 3 kuhjaga supilusikat fariinisuhkurt 3p
1 muna 2p
1dl nisujahu 2,5p
0,5dl maisijahu 1,5p
2dl kaerahelbeid 2p
1tl küpsetuspulbrit 0p
1tl ingveripulbrit 0p
1tl kaneeli 0p
3 sl 3,5% piima 0,5p
Vahustasin toasooja (või kui nüüd poliitiliselt korrektne olla siis mikrolaineahju sooja) või suhkruga. Lisasin muna ja segasin ühtlaseks. Mõõtsin välja jahud ja segasin nendega kokku küpsetuspulbri ja maitseained. Lisasin kuivained võimassile ja segasin ühtlaseks. Seejärel puistasin juurde kaerahelbed ja piima ning segasin kõik ühtlaseks. Tegin kahe lusika abil parajad kuhjakesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetasin 200 kraadi juurde eelsoojendatud ahjus ligikaudu 10 minutit, kuni küpsised olid valmis. Sain nii 22 küpsist (ühe plaadi täie - üks küpsis 1,5p).
Lisandid:
Nagu küpsiste kõrvale ikka kõlbab nii mõnus külm piim kui ka kuum tee - oleneb tujust ja küpsiste endi soojusastmest.
Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Hirmsasti üritasin kogu taina ühe plaadi peale mahutada ja tulemuseks sai muidugi see, et küpsised kerkisid äärtest pisut kokku. Ehk siis niisama koduseks söömiseks ja kaerahelbeküpsise nälja kustutamiseks pole häda aga esinduslikumaks kasutamiseks võiks siiski teha väiksemad hunnikukesed ja jagada segu kahe ahjuplaadi vahel.
Kajastan siin enda katsetamisi, nii õnnestumisi kui ka tähelepanuväärsemaid äpardusi kokkamisel. Mõnedele toitudele olen lisanud juurde kaalujälgijate "punktid", pole vaja kohtudes ära ehmatada. Üritan tehtut ka jäädvustada, arvestades aga oma teadmisi ja tehnoloogilisi lahendusi ei ole need ilmselt väga kunstinäituse väärilised. Samuti ei kavatse ma mitte kedagi käskida, vaid pigem räägin oma loo, mida teised saaksid soovi korral jälgida ja kujundada hoopis midagi palju rohkem enda oma.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar