Koostisained:
200g keetmata makarone
2dl sibulaga läbi praetud kukeseeni
200g sealiha kuubikuid
1 sl õli
lihaüldmaitseaine, pipar, pitsamaitseaine, tšillipulber, sool
1 porgand
1 väike kaalikas
vajadusel vett
Panin makaronide keetmiseks vee tulele.
Kuumutasin pannil õli ja pruunistasin seal sealihakuubikud. Maitsestasin need ja lisasin sügavkülmast võetud seened.
Hautasin kuni liha oli pehme, lisasin selleks vahetevahel juurde pisut vett (kui seened on näiteks värsked, siis seda teha pole vaja - sest neist tuleb endist piisavalt palju mahla välja).
Panin makaronid keema, samaaegselt puhastasin köögiviljad ja lõikasin kangideks.
Kurnasin makaronid ja pesin kergelt kuuma veega üle. Asetasin parjad makaroni portsjonid taldrikutele.
Panin peale liha-seente segu ja kaunistasin taldriku köögivilja "päiksekiirtega" (nagu pildi pealt näha).
Antud kogused on arvestatud kahe sööja kohta.
Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Suurim tähelepanek mulle on see, et kuna kasutasin ämma talvevarudest tulenevaid seeni, siis ei osanud väga arvestada, et need nii soolased on. Ise ma reeglina soola juurde ei pane enne külmutamist. Seega sai sellest üks parasjagu soolakas amps - õnneks makaronid neutraliseerisid lõpptulemust. Muidu oli tulemus maitsev. Teha oli samuti kiire ja lihtne - hea võimalus kuidas sügavkülma ununevaid seeni tarbida.
Kajastan siin enda katsetamisi, nii õnnestumisi kui ka tähelepanuväärsemaid äpardusi kokkamisel. Mõnedele toitudele olen lisanud juurde kaalujälgijate "punktid", pole vaja kohtudes ära ehmatada. Üritan tehtut ka jäädvustada, arvestades aga oma teadmisi ja tehnoloogilisi lahendusi ei ole need ilmselt väga kunstinäituse väärilised. Samuti ei kavatse ma mitte kedagi käskida, vaid pigem räägin oma loo, mida teised saaksid soovi korral jälgida ja kujundada hoopis midagi palju rohkem enda oma.
1. jaan 2012
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar