20. jaan 2012

Kamakook

Vaatasin, et külmkapis hakkavad hapukoored seisma jääma ja seega otsisin nami-namist retsepti, millega neid hävitada. Sattusin kamakoogi otsa.


Koostisained: 
4 kanamuna 8p
100 g fariinisuhkurt 6,5p
1,5 dl 20% hapukoort 9,5p
60g kamajahu 3p
1 dl kookoshelbeid 2p
1 dl kaerakliisid 2,5p
1 dl nisujahu 3p
2 tl küpsetuspulbrit 0p
0,5 tl õli 0,5p
Kokku: 35p


Vahustasin, või kui nüüd poliitiliselt korrektne olin siis panin köögikombaini vahustama nelja muna koos suhkruga. Samal ajal mõõtsin kaussi kuivained ja segasin need koos küpsetuspulbriga läbi. Kui munad olid juba kohevaks vahuks löödud, siis segasin munadele ettevaatlikult juurde hapukoore ja lõpuks ka kuivained. Vooderdasin küpsetuspaberiga lahtikäiva ümmarguse koogivormi ja määrisin vormi seinad õliga kokku. Valasin taina vormi (22 cm diameetriga). Panin kogu kupatuse 180 kraadi juurde kusagil 1h küpsema (tegin vahepeal tikutrikki ehk siis torkasin puidust tiku kooki ja vaatasin, kas sinna jääb tainast peale või mitte, kuni enam ei jäänud).Võtsin koogi ahjust välja ja jätsin jahtuma. Enne serveerimist katsin tuhksuhkruga.


Lisandid:
Sõime järgmisel hommikul hommikusöögiks koos astelpaju marjade ja kõrvitsa-sidruni keedisega.


Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Kook jäi selline mõnus biskviidi ja keeksi vahepealne. Ja hommikusöögiks sobis oma toitvusega ideaalselt. Lisaks on ka boonus see, et seda kooki on lihtne teha ja koosneb tervislikest ning odavatest komponentidest (no vähemalt minu jaoks, kes saab mune maalt vanaemalt). No OK fariinisuhkur pole odav, aga seda läheb suhteliselt vähe ja võib ka asendada ju tavalise suhkru ja näiteks kaneeliga. Meeldis.

2 kommentaari:

  1. Mis läbimõõduga koogivorm oli? :)

    VastaKustuta
  2. Tegin nüüd retsepti ka paranduse sisse. Mõõtsin oma vormi üle ja selgus, et mul on 22 cm diameetriga isend kodus olemas.

    VastaKustuta