1. jaan 2012

Kalasupp

Olles kalasuppide alal väga lapsekingades, otsisin jällegi tuge nami-namist. Koguseid mugandasin pisut sobivamateks. Sain mõnus argipäeva õhtusöök. 


Koostisained:
200g kuubikuteks lõigatud lõhefileed
1/2 l kalapuljongit
1/2 l vett
1 suur porgand
1 keskmine sibul
4 väiksemat kartulit
1 sl õli
1 keedetud kanamuna
pipar, sool, hakitud roheline sibul


Võtsin sügavkülmast välja enda keedetud kalapuljongi ja panin selle veega pliidile keskmise temperatuuriga kuumenema, sulama. Samal ajal valmistasin ette köögiviljad (sibul, porgand, kartul). Hakkisin esimese peenikeseks ja teised lõikasin parajateks tükkideks. Kuumutasin panni ja praadisin sellel sibula ja porgandi kergelt läbi. Lisasin need koos maitseainetega potti kalapuljongile ja keetsin kuni köögiviljad olid poolpehmeks. Seejärel panin sinna juurde kartuli ja mõne minuti pärast ka kala. Keetsin veel viis minutit kuni kartul oli pehme ja kala küpsenud. 
Viilutasin keedetud muna. Tõstsin supi kaussidesse, raputasin üle rohelise sibulaga ja tõstsin peale muna kettad. Suppi oli paras kogus kahele söömiseks.


Lisandid:
Hampsasime kõrvale taluvõiga rukkileiba. Mees raputas juurde veel mustade oliivide viilakaid.


Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Muna lisamine kalasuppile oli minu jaoks suhteliselt uudne idee ja sobis väga hästi. Tegi supi veel pisut toitvamaks. Teine kord võiksin ehk maitseainetega veelgi julgemalt ringi käia. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar