Olles kalasuppide alal väga lapsekingades, otsisin jällegi tuge nami-namist. Koguseid mugandasin pisut sobivamateks. Sain mõnus argipäeva õhtusöök.
Koostisained:
200g kuubikuteks lõigatud lõhefileed
1/2 l kalapuljongit
1/2 l vett
1 suur porgand
1 keskmine sibul
4 väiksemat kartulit
1 sl õli
1 keedetud kanamuna
pipar, sool, hakitud roheline sibul
Võtsin sügavkülmast välja enda keedetud kalapuljongi ja panin selle veega pliidile keskmise temperatuuriga kuumenema, sulama. Samal ajal valmistasin ette köögiviljad (sibul, porgand, kartul). Hakkisin esimese peenikeseks ja teised lõikasin parajateks tükkideks. Kuumutasin panni ja praadisin sellel sibula ja porgandi kergelt läbi. Lisasin need koos maitseainetega potti kalapuljongile ja keetsin kuni köögiviljad olid poolpehmeks. Seejärel panin sinna juurde kartuli ja mõne minuti pärast ka kala. Keetsin veel viis minutit kuni kartul oli pehme ja kala küpsenud.
Viilutasin keedetud muna. Tõstsin supi kaussidesse, raputasin üle rohelise sibulaga ja tõstsin peale muna kettad. Suppi oli paras kogus kahele söömiseks.
Lisandid:
Hampsasime kõrvale taluvõiga rukkileiba. Mees raputas juurde veel mustade oliivide viilakaid.
Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Muna lisamine kalasuppile oli minu jaoks suhteliselt uudne idee ja sobis väga hästi. Tegi supi veel pisut toitvamaks. Teine kord võiksin ehk maitseainetega veelgi julgemalt ringi käia.
Kajastan siin enda katsetamisi, nii õnnestumisi kui ka tähelepanuväärsemaid äpardusi kokkamisel. Mõnedele toitudele olen lisanud juurde kaalujälgijate "punktid", pole vaja kohtudes ära ehmatada. Üritan tehtut ka jäädvustada, arvestades aga oma teadmisi ja tehnoloogilisi lahendusi ei ole need ilmselt väga kunstinäituse väärilised. Samuti ei kavatse ma mitte kedagi käskida, vaid pigem räägin oma loo, mida teised saaksid soovi korral jälgida ja kujundada hoopis midagi palju rohkem enda oma.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar