2. nov 2011

Täisterajahust vahvlid seesamiseemntega

Mõnus õhtune näksimine ( kui pole tegemist kaalujälgijaga), kui küpsetamiseks viitsimist on. Sobiks kindlasti ka hommikusöögiks. Meile tuli külaline ja tegin siis kodus olevast kraamist neid. Muutsin algse retsepti suhtes pisut jahu ja või koguseid. Esimest panin pisut rohkem ja teist tunduvalt vähem.

Koostisained:
1,5 dl täisteranisujahu 3p
25g seesamiseeneid 2,5p
1,5 sl suhkurt 1,5p
2 dl 10% rõõska koort 8,5p
50g sulatatud võid 10p
1 muna 2p
0,7 dl vett
pisut soola


Segasin omavahel kuivained ja lisasin juurde vedeliku (koore ja vee). Lasin 5 minutit tainal paisuda. Pärast lisasin sulatatud või ja muna. Segasin kõik segamini. Soojendasin vahvlimasina ja küpsetasin vahvlid. Vahvlite küpsemine võttis suhteliselt kaua aega (mistõttu ma ikka vahepeal köögist minema kõndisin ja hiljem pidin avastama, et mõni vahvel polnud enam niivõrd kuldne vaid pigem tumepruun). Pärast masinast väljumist panin vahvlid ahjurestile kuivama, et ikka kenasti krõbedad saaksid. Ei vaevanud ennast seekord rulli keeramisega ja krõbistasime niisamuti suurte "lehtedega" . Antud kogusest sain 10 vahvlit. 


Lisandid:
Sõime "alasti" (loe: paljalt), jõime teed kõrvale.


Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Olid vägagi maitsvad, kuid tuleb arvestada ka sellega, et suhteliselt rammusad. Kindlasti teen ka teine kord. Minu jaoks on seesamiseemned vägagi sümpaatsed. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar