6. nov 2011

Küüslaugu-tüümiani ahjukartulid verivorsti, praekapsa ja jõhvikakastmega

Juhtus, et tuli isu teha sellist mõnusalt jõulust sööki. Üldse on hetkel kuidagi nii varakult jõulud juba hinges ja söök oli ka vahelduse mõttes mõnus. Verivorstid kuluvad mulle alati rauaallikana ära.


Koostisained:
Verivorstid:
1 pakk (350g) rakvere peenikesi verivorste lambasooles 
Ahjukartulid:
10 keskmist kartulit
1 küüs küüslauku
1,5 sl küüslauguõli
värsket tüümiani
soola, tšillipulbrit
Praekapsas:
300g hapukapsast
20g võid
1 tl köömneid
soola
vett
Jõhvikakaste:
2 peotäit jõhvikaid 
1 sl vedelat mett






Koorisin kartulid ja lõikasin parajateks sektoriteks. 
Katsin ahjuplaadi küpsetuspaberiga ja panin kartulid sinna keskele hunnikusse. Niristasin õliga üle ja purustasin juurde küüslaugu küüne. Maitsestasin soola, tšillipulbriga ja lõikusin köögikääridega juurde tüümiani. Segasin kätega kõik segamini ja ajasin plaadile laiali. 
Panin eelsoojendatud ahju (200 kraadi juurde) 30 minutiks küpsema. 
Samal ajal sulatasin pannil või ja praadisin selles kapsa läbi. Lisasin pisut panni põhja peale vett. Hautasin vahepeal vajadusel vett lisades 15 minutit. 
Seejärel maitsestasin soola ja köömnetega ning hautasin edasi (10-15 minutit). 
Võtsin verivorstid karbist välja ja panin kartulite kõrvale plaadile. Küpsetasin neid ahjus kartulite kõrval 15 minutit. 
Pesin kaks peotäit jõhvikaid ja purustasin kannmiksris. Lisasin 1 sl vedelat mett ja lasin kõik kenasti püreeks. 
Punktid arvestasin üldise süsteemi järgi. Ahjukartulite puhul 200g - 7p, verivorsti puhul 100g - 4,5p, hapukapsa puhul arvestasin punktid selle järgi, et sõin 1/3 ja sellele vastab 7g võid - 1,5p.



Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Täitsa maitsev oli ja sedasi praetult suutsin oma mehe ka panna praekapsast sööma - muidu ta väldib seda nagu tuld.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar