7. nov 2011

Kõrvitsaküpsised


Tegin nami-nami paljukiidetud vürtsikaid kõrvitsaküpsiseid ja ei pidanud absoluutselt pettuma. 



Koostisained:
100g võid 22p
50g suhkurt 3,5p
18g vedelat mett 1p
1 tl vanillisuhkurt 0,5p
80g rosinaid 3p
350g kõrvitsapüreed 0p
225g nisujahu (tavaline ja täistera) 12p
40g 7-vilja pudruhelbeid 2p
2 tl küpsetuspulbrit 0p
1,5tl kaneeli 0p


Vahustasin köögikombainis toasooja või suhkruga (tavalise ja vanilli). 
Lisasin kõrvitsapüree, rosinad ja mee. Segasin kõik segamini. 
Kaalusin teise kaussi kuivained (jahu, pudruhelbed ja küpsetuspulbri, kaneeli). Segasin omavahel segamini ja valasin köögikombaini. Segasin kõik ühtlaseks. 
Katsin ahjuplaadi küpsetuspaberiga ja tõstsin sinna supilusikaga parajad hunnikud. 
Küpsetasin eelsoojendatud ahjus (200 kraadi juures) 15-20 minutit. 
Sain sedasi 38 küpsist, ühe küpsise "väärtus" 1,16p. 


Lisandid:
Soojade küpsiste kõrvale jõin õhtul külma piima ja jahtunud küpsiste kõrvale hommikul ingveriteed. 


Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Need olid tõsiselt head küpsised. Jäid väga mõnusad ja pehmed. Järgmine kord ehk prooviksin suurendada pudruhelveste osakaalu. Abikaasa sõnutsi olid need küpsised ehk parimad, mida ta kunagi üldse saanud on. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar