7. nov 2011

Nädalalõpu hakklihamakaronid



See toit "sündis" vajadusest külmkappi kogunenud perad enne nädalavahetuseks maale minekut ära hävitada.
Koostisained:
190g keetmata spagette
300g delikatess lihaveise hakkliha
2/3 purustatud tomatite konservist
1/2 punast sibulat
2 küüslaugu küünt
90g suvikõrvitsat
2 sl riivitud laabijuustu
vett
soola, pipart, tšillipulbrit

Keetsin spagetid vastavalt pakendi õpetusele. Üldiselt murran mina spagetid kolmeks osaks, et söömist pisut hõlbustada. 
Praadisin pannil hakkliha, sibula ja küüslaugu. Pruunistasin kergelt ja lisasin purustatud tomati. 
Valasin juurde natukene vett ja segasin kõik segamini. Maitsestasin ja puistasin sisse peenikesteks tikkudeks lõigatud suvikõrvitsa. Kurnasin spagetid ja loputasin külma veega üle. Panin spagetid kastme hulka. Segasin kõik segamini ja lasin mõned minutid soojeneda ja maitsestuda. Taldrikule riivisin peale pisut laabijuustu.

Lisandid:
Serveerisin salatilehtede ja tomatisektoritega. Kõrvale jõime sidrunimahlaga maitsestatud vett.


Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Taolise toidu sisse olen pannud muudki jupid ja otsad, mis on külmkapis leidunud. Nt liha asemel suitsuvorsti, singi ots. Köögiviljadest paprika, oliivid, päikesekuivatatud tomatid, peenikeseks hakitud või riivitud porgand. Limiteerib ainult fantaasia ja see, mis kodus leidub. Toit sai väga maitsev.

2 kommentaari: