Meie laual oli selline toit lisandina köögivilja-kalkunikotletidele. Retsept siit.
Koostisained:
250g külmutatud spinatit
150g pruuni riisi (keetmata)
5 dl vett
1 dl piima
1 sl võid
2 sl riivsaia
2 muna
3 sl riivitud juustu (40g)
soola
Panin vee keema. Pesin riisi kausi sees kahest veest läbi. Seejärel panin keema. Kui riis hakkas juba pisut paisuma lisasin keemisveele piima. Hoidsin riisil üht silma peal, et põhja ei kõrbeks, vaid vaikselt podiseks.
Pigistasin sulanud spinati pisut kuivemaks ja hakkisin peenikeseks.
Kui riis oli pehmeks keenud siis tõstsin poti tulelt, et ta pisut jahtuks (olin munade hüübimise hirmus).
Kuumutasin ahju 225 kraadi juurde.
Võitasin ahjuvormi ja raputasin üle riivsaiaga.
Kloppisin munad segamini, maitsestasin soolaga.
Lisasin riisi-piima segule spinati, riivitud juustu ja munasegu. Segasin segamini ja valasin ahjuvormi. Lõikasin peale õhukesed võiviilakad ja puistasin veskist peale meresoola. Küpsetasin 20 minutit, kuni vorm oli pealt kuldpruun.
Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Pruunist riisist tuli selline mõnus maalähedane maitse ja järjekordne spinatiroog läks meile mõlemale väga peale.
Kajastan siin enda katsetamisi, nii õnnestumisi kui ka tähelepanuväärsemaid äpardusi kokkamisel. Mõnedele toitudele olen lisanud juurde kaalujälgijate "punktid", pole vaja kohtudes ära ehmatada. Üritan tehtut ka jäädvustada, arvestades aga oma teadmisi ja tehnoloogilisi lahendusi ei ole need ilmselt väga kunstinäituse väärilised. Samuti ei kavatse ma mitte kedagi käskida, vaid pigem räägin oma loo, mida teised saaksid soovi korral jälgida ja kujundada hoopis midagi palju rohkem enda oma.
29. nov 2011
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar