29. nov 2011

Koogelmoogel

Tuli meelde, kuidas lapsepõlves sai ikka vahest patuselt magusat koogelmoogelit manustatud. Kuna oli juba üks järelejäänud munakollane, siis tekitasin hoopiski selle asemel 2 niiöelda kasutut munavalget, selle ahela lõpetuseks valmisid ülimõnusad munavalge-juustu küpsised, sellest aga mõnes teises postituses lähemalt.


Koostisained:
3 usaldusväärsest allikast tulnud munakollast
3 sl suhkurt
1 tl mandlilaaste
näpuotsaga kaneeli


Eraldasin rebud munavalgetest. Lisaks mängisin veel kirurgi ja eemaldasin ka maamunadele omased "tibupoegade" alged - no ei suutnud neid sellises "toores" toidus alla süüa. Siis panin munakollastele juurde 3 sl suhkurt ja käivitasin oma kondimootori, et munakollaseid vahustada, nagu kord ja kohus (lapsena tegime seda tööd õdede-vendadega vaheldumisi). Õnneks ilmus juba mõne minuti pärast köögiuksele minu unise näoga abikaasa, seega sai see töö talle hommikuvõimlemise pähe määritud ja ise teiste toitudega asjatatud. Mees oli väga tubli mikser ja saime väga mõnusa magustoidu. Kaunistuseks ja ka maitseks lisasin pisut mandlilaaste ja kaneeli. 






Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
See suhkru ja muna vahekord oli ehk minu jaoks isegi liiga magus, teine kord vähendaksin pisut suhkru kogust. Muidu koogelmoogel nagu koogelmoogel ikka. Huvitav, kust see nimi üldse pärineb?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar