Koostisained:
130g taisemat viilutatud peekonit (6 viilu) 11p
16 pisikest musta oliivi (30g) 6p
Võtsin peekoni pakendist välja, eemaldasin kamara ja lõikasin peekoni viilud pikkupidi pooleks. Sain nii põhimõtteliselt 12 riba.
Mässisin ühe sellise riba ümber oliivi ja kinnitasin puidust tikuga. Tundus aga, et kuidagi palju sai seda peekonit sinna ümber ja seega katsetasin ka nii, et lõikasin need piklikud ribad veel omakorda pooleks ja mässisin siis oliivi ümber. Tegin pooled snäkid nii, et panin vähem peekonit ümber. Kuid see oli tülikam, kuna peekon mahtus ümber oliivi väga napilt.
Sain nii 8 lamavat mehikest (vähem peekonit) ja 8 seisvat (rohkem peekonit - pildil).
Küpsetasin 200 kraadi juures 20-25 minutit, kuni peekon oli mõnuslt krõbedaks särisenud.
Nõrutasin enne serveerimist pisut paberkäterätikul.
Järgmine kord teeksin siiski kõik rohkema peekoniga - vähem jamamist ja tulemus sai ikkagi mõnusalt krõbe.
Mees pakkus välja, et sinna sobiksid peale veel väikesed tükikesed fetat. Arvan, et sellised mehikesed sobiksid väga hästi ka külmlauda, kuigi minu nina alt kadusid need mehe kõhtu enne kui nad jahtuda jõudsid.
Kaalujälgija seisukohast pole loomulikult tegemist mingi kalorivaese snäkiga, kuid vahest harva on vaja mõni rammusam amps ka saada: keskmiselt ühe snäki kohta arvestada 1p. Kuna mina aga tarbisin neid snäkke, kus liha oli poole vähem, arvestaksin endale punkte nelja snäkki eest kokku kolm.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar