29. nov 2011

Kana-klimbisupp

Joondusin põhijoontes 100 suppi, paja- ja vormirooga 2. osa samanimelisest retseptist. Kuid lõpuks tegin asja ikka enda omaks. Välimus ei saanud ehk kõige apatiitsem aga maitse oli mõnus ja supp oli toitev. 


Koostisained:
3 dl keedetud kanapuljongit
3 dl vett
2 väiksemat kanafileed (300g)
1/2 suuremast sibulast
3 pisemat porgandit
1 väga väike kaalikas
4 keskmist kartulit
2 varsselleri vart
tilli ja peterselli
1tl toiduõli
soola, pipart, broilerimaitseaine
Klimpidele:
2 väiksemat muna
6 sl jahu (kuhjaga)
pipart, pitsa maitseainet


Mul oli selline kontsentreeritum puljong seega lahjendasin seda veega üks ühele. Puljongi olin juba varem valmis keetnud kuke praejääkidest. Panin puljongi koos veega supipotis pliidile soojenema. 
Samal ajal puhastasin köögiviljad. Hakkisin kiirelt sibula peeneks, lõikasin porgandi ratasteks, kaalika ja kartuli kuubikuteks ning varsselleri õhukesteks viiludeks. Viskasin esimesena potti porgandi, sibula ja varsselleri. 
Lõikasin kanafilee parajateks kuubikuteks ja asusin seda praadima. Kuumutasin pannil õli ja puistasin sinna kanakuubikud. Maitsestasin broilerimaitseainega ja pruunistasin, küpsetasin kõik ühtalselt kuldseks. 
Lisasin supile kartulikuubikud.
Hakkasin klimbitainast ette valmistama. Selleks panin kõrvale jahtuma 2 sl supileent. Lõin munad kausikesse ja klopisin segamini, maitsestasin vähese soolaga, hakkasin järk-järgult jahu lisama. Segu peab tulema ikka päris paks, lisasin eelnevalt võetud mõned sl supileent. Maitsestasin pipra ja pitsa maitseainega.
Selleks ajaks oli kartul juba peaaegu pehme, seega hakkasin klimpe tegema. Tõstsin supilusikaga parajad hunnikud supipatta. Mul ei tulnud väga kenad, eks see ole harjutamise asi ka. 
Klimbid valmis lisasin supile veel kanafilee kuubikud ja pisut kuivatatud tilli ja peterselli (värsket polnud käepärast).Lasin veel mõned minutid podiseda ja supp oligi söömiseks valmis. 


Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Puljong tuleks keeta tasasema tulega, siis jääks leem selgem ja ilusam. Klimbid võiks järgmine kord teha teelusikaga. Maitse poolest oli väga, väga hea. Kuna klimbid olid supi sees siis ei tundud ma mitte mingit vajadust supi kõrvale leiba näksida. Üldiselt tavaliselt meil supid säiluvad ikka kaheks päevaks, selle supiga tegime ühe õhtuga puhta platsi. Mees oli väga rahul, aga ta mul üldiselt üldse kana fänn nagu minagi.


Tegin nüüd (veebruar 2012) teine kord ka kana-klimbi suppi, kuid jälgisin Thredhalia  soovitusi. Keetsin supi kahest kanakintsust ja puljong sai ikka väga väga maitsev. Kartulit suppi ei pannudki ja tõesti ei jäänud seda igatsema. Lisasin porgandile juurde ühe varsselleri ning ühe väikse kaalika. Klimpe maitsestasin kuivatatud tilli, peterselli ja pitsa maitseainega. Ning tegin klimbid teelusikaga ja said palju mõnusama suurusega. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar