Lihtne viis, kuidas kartulid jällegi pisut maitsvamaks ja huvitavamaks muuta. Kasutasin seda retsepti.
Koostisained:
10 suuremat kartulit
3 sl oliiviõli
peotäis värskeid tüümiani oksi
meresoola, värskelt jahvatatud pipart
Koorisin kartulid ja lõikasin need umbes 1 cm paksusteks viiludeks. Panin ahjuplaadile küpsetuspaberi ja valasin sinna peale 2 sl oliiviõli. Ajasin õli silikoonpintsliga laiali ja laotasin sinna peale kartuliviilud. Määrisin viilud mõlemalt poolt õliga kokku. Jahvatasin peale soola ja pipart ning puistasin juurde tüümiani oksakesed. Niristasin veel peale 1 sl jagu õli. Pistsin 190 kraadi juurde eelsoojendatud ahju 40 minutiks. Kuna küpsetasin kartulid koos kapsarullidega, mis olid ahjus üleval pool, siis viimased 5 minutit tõstsin kartulid kõrgemale ja kasutasin nende küpsetamiseks ahju grillfunktsiooni. Punkte arvestasin traditsiooniliselt ahjukartulite järgi 200g - 7p.
Lisandid:
Tegin kõrvale kapsarulle ja närisime veel marineeritud kurgi sektoreid. Külalised kasutasid söömiseks ka ketšupit.
Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Grillfunktsiooniga tuleb ettevaatlik olla, tegin mõnedele õhematele oma kartulite seast pisut liiga. Samuti võiksin järgmine kord tüümianiga natukene julgemalt ümber käia, kuna see oli esimene kord värsket tüümiani kasutada, siis olin pisut ettevaatlik.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar