30. okt 2011

Kapsarullid


Retsepti sain raamatust "100 suppi, paja- ja vormirooga". Erineb tradistsioonilistest kapsarullidest pisut magusama nüansi poolest.




Koostisained:
1 kg valget peakapsast (33 lehte) 0p
1 dl pruuni riisi 4p
1 sibul
300g hakkliha 20p
1 tl õli 1p
2 sl siirupit 2p
peotäis hakitud tilli 0p
soola, pipart 0p
15g võid 1,5p


Lõikasin kapsajuurika lühemaks ja panin kapsa suurde potti (või noh minu kõige suuremasse väiksesse potti) soolaga maitsestatud vette keema. Teise augu peal keetsin vastavalt pakendi õpetusele valmis 1 dl riisi. Vastavalt kapsa keemisele hakkasin ettevaatlikult välimisi lehti eemaldama. Lasin neil nõrguda, jahtuda ja seejärel lõikasin paksemad rootsukohad õhemaks. Kapsa südamiku panin külmkappi paremaid aegu ootama. Lasin õli pannil kuumaks. Lisasin sinna eelnevalt puhastatud ja hakitud sibula. Ning jaokaupa hakkliha. Küpsetasin mõned minutid. Maitsestasin soola, pipra ja 1 sl siirupiga. Võtsin panni tulelt ja lõikasin köögikääridega hulka tilli. Valasin juurde ka keedetud ja kurnatud riisi. Segasin kõik ühtlaselt segamini. Võitasin ahjuvormi.  Võtsin ühe kapsalehe, asetasin sinna ligikaudu 1 sl täidist, tõstsin lehe küljed sinna peale ja keerasin rulli. Asetasin rullid tihedalt vormi üksteise vastu (mul ei mahtunudki kõik ühte vormi ära, mõned rullid pidin keeksivormis valmis küpsetama). Kokku valmis mul 33 kapsarulli. Niristasin neile peale veel ligikaudu 1 sl siirupit ja lõikasin igale kapsarullile peale pisikese võikillukese. Valasin vormi põhja natukene kapsakeedu vett ja küpsetasin 180 kraadises ahjus 40-45 minutit. Ühe kapsarulli "väärtuseks" on 0,85p (sõin 3 kapsarulli ehk 2,5p eest).


Lisandid:
Küpsetasin ahjus samaaegselt ahjuplaadi täie tüümianiga kartuleid. Kõrvale näksasime veel marineeritud kurki. 


Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Tahtsin proovida natukene uuenduslikku lähenemist kapsarullidele, kuid see magus lisamaitse jäi minu jaoks siiski pisut võõraks, järgmine kord jätaks vist ikka siirupi välja, vähemalt täidise koostisest. Pealt jäid kapsarullid tänu siirupile sellised mõnusad, pruunikad. Ja mul oleks tõesti vist ühte natukene suuremat potti vaja - samas ei mahuks see minu pisikeses köögis vist kusagile ära. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar