Koostisained:
120 g kodujuustu (4%) 2,5p
1 karp šampinjone 0p
1 sl õli 3p
1 sibul 0p
1 küüslauguküüs 0p
1 keskmine tomat 0p
3 sl veini 0,5p
30g musti oliive 3p
2 sl riivsaia 1,5p
soola, musta pipart.
Eraldasime seentelt jalad. Hakkisime need peenemaks. Puhastasime ja hakkisime ka köögiviljad. Kuumutasin pannil õli ja lisasin sinna sibula, purustatud küüslaugu ja seente jalad. Kuumutasin mõned minutid, kuni sibul muutus klaasjaks. Lisasin veini ja kuumutasin kuni pool vedelikust oli aurustunud. Lisasin hakitud tomati ja tõstsin panni pliidilt. Segasin hulka hakitud oliivid, riivsaia ja umbes 6 sl kodujuustu. Maitsestasin ja lasin kergelt jahtuda. Panin ahju 220 kraadi juurde soojenema. Täitsin seenekübarad nii suure osa seguga, kui oli võimalik (retseptis ettenähtud 1 sl minu šampinjonidesse küll ei mahtunud). Minu 12le seenele kulus alla poole täidisest (mul olid ka suhteliselt suured seene jalad, mis ilmselt suurendasid täidise kogust). Ülejäänu jagasin neljale röstsaiale. Lõpus lisasin veel igale kübarale 1 tl jagu kodujuustu peale. Minu arvestuste järgi, oli ühe seene väärtuseks ligikaudu 0,5p (natuke vähem) ja ühe röstsaia 2p.
Lisandid:
Laupäeva õhtule sobivalt, arvestades ka eelnenud koristamismaratoni, oli meie lisandiks suhteliselt kehva valge vein (oli rohkem toidutegemiseks mõeldud - ka selle pera rändab nüüd jääkuubikute kotti ja sügavkülma, et teine kord kui vaja saaks jälle kasutada). Kujutan ette, et hea valge vein oleks veel paremini sobinud.
Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Mees ütles, et see on epic food (eepiline, kangelaslik toit).Valmistamine oli suhteliselt lihtne ja kindlasti läheb uuesti kordamisele. Ka sellise kattega röstsaiad olid vägagi mõnusad. Samuti tahame veel proovida üldiselt levinumaid sinihallitusjuustu täidisega šampinjone.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar