Kajastan siin enda katsetamisi, nii õnnestumisi kui ka tähelepanuväärsemaid äpardusi kokkamisel. Mõnedele toitudele olen lisanud juurde kaalujälgijate "punktid", pole vaja kohtudes ära ehmatada. Üritan tehtut ka jäädvustada, arvestades aga oma teadmisi ja tehnoloogilisi lahendusi ei ole need ilmselt väga kunstinäituse väärilised. Samuti ei kavatse ma mitte kedagi käskida, vaid pigem räägin oma loo, mida teised saaksid soovi korral jälgida ja kujundada hoopis midagi palju rohkem enda oma.
30. okt 2011
Lihtne kalasupp
Minu esimene kalasupp. Sai selline natuke teistmoodi aga täitsa maitsev, eriti kui lõpus lisada veel musti oliive. Retsepti näppasin nami-namist. Sain sellest supist kolm portsjonit (ilmselt tingituna sellest, et minu kala hulk oli väiksem)
Koostisained:
1 lõhe supikogu (selgroog sabaga - koos küljes oleva lihaga)
7 dl puljongit (1 koorega sibul, 2 pisikest porrut, varsselleri alumised otsad)
3 pisikest porrut
2 porgandit
1,5 varssellerit
3 pisikest sibulat
2 küüslaugu küünt
1 dl kuiva valget veini
soola, pipart, cayenne pipart
värsket tilli, musti oliive
Alustasin sellega, et loputasin supikogu külma veega üle. Surusin selle potti ja kallasin üle külma veega (nii, et kogu kala oleks kaetud). Lasin kiirelt (suure kuumusega) keema. Riisusin pealt esmase suurema vahu ja lisasin pestud ja pooleks lõigatud sibula, varsselleri ja porru). Keetsin tasasel tulel ligikaudu 25 minutit, vahepeal vahtu ära korjates. Pärast seda kurnasin puljongi ja jätsin mõneks minutiks settima. Puljongi keemise ajal valmistasin ette supi jaoks vaja minevad köögiviljad (porru, porgand, sibul, varsseller, küüslauk). Võtsin puljongist ligikaudu 7 dl (pool jäi alles järgmiseks korraks, selle panin sügavkülma) ja panin keema. Lisasin sinna köögiviljad. Kui supp oli uuesti keema tõsunud, siis lisasin veini. Samal ajal kui köögiviljad valmisid (ligikaudu 10 minutit) nokkisin supikogust kõlblikku liha välja. Lisasin kala tükikesed supile ja lasin veel mõned minutid keeda. Arvestasin 1 portsjoni (300 ml) kohta 2,5p.
Lisandid:
Puistasin üle värske hakitud tilli ja oma abikaasa soovitusel järgmisel päeval ka mustade oliivide rõngastega. Kõrvale värske võiga pehme rukkileib.
Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Järgmine kord olen natukene targem ja ostan korraga terve kala, mille luudest, saaksin hiljem puljongit keeta. See supikogu küljest liha nokkimine oli väga tüütu tegevus ja lõppkokkuvõttes oli supi sees ka pisut liiga väha liha. Kuna aga järgmiseks korraks on mul juba puljong olemas, siis saan teha suppi fileest. Ilmselt lisaksin siis juba supile veel oliive, kartulit ja paprikat, et supp pisut toekam saaks.
Sildid:
kalatoidud,
supid
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar