13. okt 2011

Tatar lisadega

Üldiselt on minuga selline lugu, et tatart hindama olen õppinud tänu abikaasale. Minu lapsepõlvekodus oli tatar nimelt väga harv külaline. Nüüd oskan tema maitset aga juba täitsa hinnata, lisaks kehale ka maitsemeeltega.

Koostisained:
180g keetmata tatart 9p
200g lahjat sealiha 5p
1 väike paprika 0p
1 keskmine sibul 0p
1/3 purustatud tomatite konservist (130g) 0p
2 tl küüslauguõli
vesi, sool, üldliha maitseaine

Kuumutasin pannil õli. Panin sinna hakitud sibula ja paprika. Tükeldasin liha pisikesteks kuubikuteks. Pruunistasin ühtlaselt kõigilt külgedelt. Maitsestasin liha maitseainetega. Lisasin juurde tatra (kuivalt) ja praadisin mõned minutid. Lisasin nii palju vett, et kogu segu oleks ühtlaselt kaetud. Maitsestasin soolaga. Valasin juurde purustatud tomatid. Segasin ja lisasin vastavalt vajadusele vett, kuni tatar oli valmis. Punktide seisukohast sain 230g portsjonile vastama 4p ja kõht sai väga hästi täis!

Lisandid:
Serveerisin miksiko (pajumäe talu mahetoode alternatiiviks hapukoorele) ja värskelt hakitud tilliga. 

Tagantjärele tähelepanekud, soovitused: Algselt tahtsin juba tegelikult väikse paprika asemel kasutada tšilli kauna, kuid nagu selgus müüdi mulle tšilli pähe turu peal tavaline paprika (kauna kuju oli küll sarnane, aga teravust polnud mitte üldse - maitsesin üle, isegi seemned ei tekitanud mitte mingisugust kuumust). Muidu oli täitsa hea ja midagi taolist tasuks teine kordki teha. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar