Mõtlesin argipäeva hommikusöögiks välja, kuidas eelneva õhtu prae jääke ära kasutada.
Koostisained:
4 kanakroketti (tallegg) 6p
2 muna 4p
90g kanapuljongis keedetud riisi 4p
1 tl õli
1 sl kadakasuitsu riivjuustu 0,5p
mõned oksad tilli
pipar, sool
Kuumutasin õli. Panin sinna peeneks hakitud krokettide tükid. Praadisin krõbedamaks. Lisasin keedetud riisi. Lõin lahti kaks muna ja segasin maitseainetega segamini. Valasin muna üle panni. Lasin pisut ühelt poolt hanguda, siis segasin segamini. Lõpus riputasin üle riivjuustu ja tilliga.
Lisandid:
Värske lillkapsas. Röstitud rukkileiva viil toorjuustu ja "rohelisega"
Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Sobib teha ka teiste "jääkidega" nt keedukartul, mõne vorstijupiga. Võib ka teha omleti moodi. Siis tuleks lisada veel vähemalt üks muna ja iga muna kohta sl piima.
Kajastan siin enda katsetamisi, nii õnnestumisi kui ka tähelepanuväärsemaid äpardusi kokkamisel. Mõnedele toitudele olen lisanud juurde kaalujälgijate "punktid", pole vaja kohtudes ära ehmatada. Üritan tehtut ka jäädvustada, arvestades aga oma teadmisi ja tehnoloogilisi lahendusi ei ole need ilmselt väga kunstinäituse väärilised. Samuti ei kavatse ma mitte kedagi käskida, vaid pigem räägin oma loo, mida teised saaksid soovi korral jälgida ja kujundada hoopis midagi palju rohkem enda oma.
13. okt 2011
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Selgitage mulle, mis pagana asjad on kanakroketid.
VastaKustutaTegemist oli sellise tootega: http://www.tallegg.ee/tooted/tootegrupid/_pihvid/kanakroketid
VastaKustutaKuigi ma ilmselt pole siin retseptis eesti keelt kõige paremini kasutanud, korrastan pisut teksti. Saladuskatte all võin öelda, et polnud tegemist kõige parema tootega - kuid selle munaroa sees sai maitsvamalt ära tarbida.