8. okt 2011

Punapeedi heeringa salat ehk rosolje

See siis üks "kerge" salat, mis mulle viimasel ajal väga meeldima on hakanud. kahjuks aga ei ole mu mees nagu selgus selle toidu fänn (kooslus ei sobinud tema kõhule), nii et järgmine kord tuleb seda väiksemas koguses teha. Aga mulle meeldib!


Koostisained:
350g keedetud kartult 3,5p
150g keedetud porgandit 0p
2 keedetud muna 4p
1 keskmine sibul (70g) 0p
130g hapukurki 0p
175g kergemat heeringafileed (mitte õliga) 6p
240g keedetud punapeeti 0p
Kaste:
130g maitsestamata jogurtit (2,5%) 1,5p
20g kerget majoneesi 1p
30g hapukoort (20%) 2p
sool, pipar






Köögiviljad keetsin koorega ja pärast koorisin ja tükeldasin. Hakkisin kõik koostisosad peale sibula kuubikuteks. Sibula hakkisin. Segasin kastme ained kokku ja lisasin ülejäänud massile. Segasin segamini ja lasin külmkapis 10-20 min maitsestuda. Kokku sain 1,4kg salatit, mille koguväärtuseks 18p. Sõin korraga 4p eest 310g. 


Lisandid: Eks ikka korralik viil rukkileiba.


Tagantjärele tähelepanekud, soovitused: Meie ei suutnud sellist kogust kahe söögikorraga hävitada ja kuna järgmine kord olen ilmselt üksi sööja, siis tasuks teha palju väiksema kogusega. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar