Tekkis tuju kooki teha, kolasin siis pisut internetis ringi, panin otsingumootorisse mõned toiduained, mis nägid kodus sellised välja, et tahaksid koogi sisse kaduda ja leidsin oma otsingute tagajärjel retsepti siit.
Mugandasin seda - nagu ikka ja tulemus siis selline.
Koostisained:
Põhi:
250 ml Atsi 2p
1 muna 2p
40g mett 2p
120g nisujahu
60g kamajahu
1 tl soodat
Täidis:
6 keskmist rabarberi oksa 0p
kaneel 0p
2,5 sl suhkurt 2,5p
Kate:
1 muna
30g suhkurt
100g 2,5% maitsestamata jogurtit 1,5p
125g 10% hapukoort 4p
250g 0,5% kohupiima 5p
vormi määrimiseks 1 tl õli
Kõigepealt lõin muna lahti. Panin sinna juurde mee ja vispeldasin segamini. Seejärel lisasin Atsi (tsitruse maitseline hapupiimajook), jahud (segasin sooda juurde) ja segasin taina ühtlaseks. Panin ahju soojenema 200 kraadi juurde. Puhastasin kiirelt rabarberi ja lõikasin mõnusateks kuubikuteks. Võtsin välja vormi (kasutasin lasanje vormi) ja pintseldasin selle õliga kokku. Valasin põhjataina vormi ja panin eelküpsema (umbes 10 min). Võtsin selle sama kausi vahustasin seal muna suhkruga, lisasin jogurti ja hapukoore. Tegelikult võib kasutada ainult emba-kumba ka aga mul olid just parasjagu külmkapis sellised perad. Segasin kõik vispliga segamini. Lisasin kohupiima ja segasin lusikaga katte ühtlaseks. Selle aja peale oli juba põhi ilusasti eel küpsenud ja keskelt "mäekese" üles visanud. Võtsin põhja ahjust välja ja surusin ta keskelt alla, et kate ilusti ühtlaselt peale läheks. Panin katte peale rabarberitükikesed. Raputasin üle kaneeli ja suhkruga. Seejärel valasin sinna peale katte ja panin uuesti ahju küpsema kusagil 35 minutiks (kokku siis 45 min). Lõikasin lõpus koogi 12 tükiks. Nii sai ühe tüki väärtuseks ligikaudu 2,5p
Lisandid: soojalt külm piim, külmalt kuum tee.
Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Põhi jäi küll jah pisut kummjas, kuid mind see otseselt ei häirinud. Tsitrusemaitseline Ats andis põhjale oma nüansi ja kama värvis põhja selliseks pruunikamaks. Täitsa hea kook sai (mulle väga magusad ei meeldigi). Hapuhirmus elajad peaksid aga kindlasti rohkem suhkurt panema.
Kajastan siin enda katsetamisi, nii õnnestumisi kui ka tähelepanuväärsemaid äpardusi kokkamisel. Mõnedele toitudele olen lisanud juurde kaalujälgijate "punktid", pole vaja kohtudes ära ehmatada. Üritan tehtut ka jäädvustada, arvestades aga oma teadmisi ja tehnoloogilisi lahendusi ei ole need ilmselt väga kunstinäituse väärilised. Samuti ei kavatse ma mitte kedagi käskida, vaid pigem räägin oma loo, mida teised saaksid soovi korral jälgida ja kujundada hoopis midagi palju rohkem enda oma.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar