18. sept 2011

Kuumaastiku pannkoogid

Pühapäeva hommikud, käivad meie kodus üldiselt ikka pannkookidega. Seekord siis sellised põnevama välimusega tegelased.



Koostisained:
2 muna (4p)
140 g nisujahu (7p)
1 sl kamajahu (0,5p)
70g pudruhelbeid (3,5p)
200 ml piima (2,5p)
2 tl vanillisuhkurt (0,5p)
10g rasvainet (2p)
200 ml vett
1 tl kaneeli


Lõin kaks muna köögikombaini, lisasin sinna kaks tl vanillisuhkurt ja vahustasin. Võtsin klaasi täie nisujahu, segasin juurde 1 sl kamajahu ja lisasin vahustatud munale. Panin köögikombaini segama ja lisasin piima. Mõõtsin välja klaasi täie pudruhelbeid (parasjagu olid mitmeviljahelbed) ja lisasin segule. Segasin ja valasin juurde enamiku veest. Jätsin taigna kapi peale seisma kusagil 30 minutiks, et kaerahelbed saaksid paisuda.
Hiljem lisasin ülejäänud vee, et saada ülepannikookide jaoks paraja koostisega taigna. Raputasin juurde ka 1tl kaneeli. 
Võtsin rasvaineks kusagil 8g võid ja sulatasin selle mikrolaineahjus. Tilgutasin sinna juurde paar tilka oliiviõli. Panin õhukese põhjaga panni gaasipliidile soojenema. Pintseldasin selle või ja õli seguga üle ja lasin kuumeneda. 
Võtsin supikulbiga paraja annuse tainast ja panin panni keskele. Siis tõstsin panni üles ja kallutasin, et pann saaks taignaga ühtlaselt kaetud. Küpsetasin mõlemalt poolt kuldpruuniks. 
Kokku sain nii 6 pannkooki. Üks pannkook oli seega ligikaudu 3,5p vääriline. 


Lisandid: Külm piim, roheline tee, aedmaasikamoos (ämma keedetud) ja sidruni-kõrvitsa moos (minu keedetud). Ise sõin nii, et määrisin pannkoogi kuumaastiku poolse külje sidruni-kõrvitsa moosiga kokku. Keerasin pannkoogi kokku ja siis panin veel törtsaka maasikamoosi ka peale. Oli väga maitsev.



Tagantjärele tähelepanekud, soovitused: Kama võiks panna natuke rohkem, hetkel ei jäänud maitset peaaegu üldse tunda. Näiteks 2,5 sl ühe asemel. Minule kui kaneeli fännile sobib alati ka natukene rohkem kaneeli. Järgmine kord kui tegemiseks läheb, siis proovin järgi ja parandan retsepti ka vastavalt ära.  



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar