15. sept 2011

Kiire riisinuudli roog

Avastasin ennast täna lootusetult näljasena poest. Silma jäi marjamarinaadis kanafilee ja otsustasin selle ära proovida. Kodust leidsin veel riisinuudlid, mida juba ammu tahtsin proovida ja külmkapi nurgas seisis üks õnnetu olemisega woki köögiviljade konserv - nii sündisgi kiire ja täitsa maitsev riisinuudli roog.


Koostisained:
70g riisinuudleid (3,5p)
220 g kanafileed metsamarja marinaadis (4,5p)
2 tl oliiviõli  (2p)
400g Rainbow wokiaedviljade konserv  soolvees ( oaidud, bambusevõrsed, maisi pisikesed tõlvikud tükeldatuna, vesikastanid, küüslauk, punane tšilli) (1p)
porru (40g), cayenne pipar, sool
Kokku: 11p

Kõigepealt alustasin sellega, et panin potti vee ja lükkasin selle tulele.
Seejärel  uurisin oma targast E-ainete raamatust järele, mis need tähtede ja numbrite kombinatsioonid tegelikult tähendavad. Jäädes tulemusega enam-vähem rahule, avasin pakendi ja hakkasin filee tükikesi marinaadist köögipaberiga kuivatama, et nad hiljem praadimisel kõrbema ei läheks. Peale seda lõikasin filee tükikesed mõnusa ampsu suurusteks ribadeks ja jätsin lõikelauale oma hetke ootama.
Nüüd pistsin pannile tule alla (mul on gaasipliit) ja lajatasin sinna mõne hetke pärast ligikaudu 2 tl oliiviõli, lasin soojeneda ja kallutasin mööda panni ühtlaselt laiali. Selleks hetkeks oli nuudlite keetmise vesi juba keema läinud, lisasin sinna 1 tl soola ja panin nuudlid sisse.
Võtsin lõikelaua kanaribadega ja hakkasin neid ükshaaval panni peale asetama, nii, et need üksteisega võimalikult vähe kokku puutuksid. Lasin ühelt poolt kenasti küpseda ja ajasin seejärel labidaga segamini, et ka teised küljed kenasti praetud saaksid.
Selle aja jooksul olid riisinuudlid juba keenud (3-4 min), vahepeal muidugi segasin neid ka kui mahti sain. Kurnasin nuudlid ja pesin külma veega, jätsin nõrgudes oma aega ootama. Kui olin kanafilee küpsusastmega rahul, siis kallasin pannile nuudlid lisaks, segasin ja lasin neil koos seal olla. Ise puhastasin sel ajal porrut ja hakkisin ta õhukesteks ratasteks (mul on pisikesed kodused porrud). Lisasin pannile porru ja segasin.
Avasin wokiaedviljade konservi, nõrutasin ja lisasin toidule.
Maitsestamiseks lisasin veel pisut cayenne'i pipart (sellega peab tõesti ettevaatlik olema) ja soola. Lasin umbes 5 minutit pannil küpseda, seejärel keerasin kuumuse maha ja lasin kaane all olla, kuniks magustoit valmis sai ja oli aeg lauda istuda.
Kokku tuli sööki nendest ainetest ligikaudu 800 g. Meile kahele oli see piisav mõnusa lõunasöögi jaoks.
Lisandid: Kann unelmate värviga "Brazil mate orange" teed ja magustoit, millest tuleb juttu järgmises postituses.

Tagantjärele tähelepanekud, soovitused: Toidule värvi lisamiseks võiks järgmine kord lisada porgandit või nt punast paprikat. Maitselt oli väga hea, tuleb olla ettevaatlik nuudlite keetmisega, et üle ei keedaks.

Kui hakkasin tehtud toitu jäädvustama tundis asja vastu huvi ka minu kiisu:






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar