29. nov 2011

Feta-spinatipirukas

Saatsin mehe nimekirjaga poodi ja muidugi õnnestub tal mulle tuua 150g asemel 500g fetat. See siis üks projektidest selle niiöelda hävitamiseks. Tulemus oli mõnus, spinatit enam ei karda ja ilmselt leiab ta meie toitudes koha nüüdsest tunduvalt tihedamini. Algne retsept pärineb nagu ikka nami-namist. 


Koostisained:
100g võid
2 dl jahu (täistera ja tavaline pooleks)
1 tl paprikapulbrit
2 sl külma vett
soola
150g külmutatud spinatit
2 keskmist sibulat
1tl võid
200g feta juustu
4 muna 
2 dl piima
2 sl kuivatatud peterselli


Valmistasin pirukataigna (segasin paprikapulbri ja soola jahuga, näppisin kõik külma võiga segamini). Surusin taina vormi põhja ja jätsin külmkappi oma aega ootama. 
Kuumutasin pannil või. Hakkisin sibula ja praadisin pannil klaasjaks. Pigistasin sulanud spinati piset kuivemaks, hakkisin peenemaks ja lisasin sibulale. Kuumutasin kuni üleliigne vedelik oli aurustunud.
Eelküpsetasin pirukapõhja 200 kraadi juures umbes 5 minutit. Samal ajal hakkisin feta kuubikuteks. Klopisin segamini muna ja piima. Lisasin sinna feta, spinati-sibula segu, peterselli ja muud maitseained. Valasin täidise pirukapõhjale ja küpsetasin veel 30 minutit.


Lisandid:
Jõime kõrvale teed. 


Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Väga mõnus piruka eksemplar sai. Samas ei saa kuidagi unustada, et tegemist on päris rammusa tegelasega. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar