Saatsin mehe nimekirjaga poodi ja muidugi õnnestub tal mulle tuua 150g asemel 500g fetat. See siis üks projektidest selle niiöelda hävitamiseks. Tulemus oli mõnus, spinatit enam ei karda ja ilmselt leiab ta meie toitudes koha nüüdsest tunduvalt tihedamini. Algne retsept pärineb nagu ikka nami-namist.
Koostisained:
100g võid
2 dl jahu (täistera ja tavaline pooleks)
1 tl paprikapulbrit
2 sl külma vett
soola
150g külmutatud spinatit
2 keskmist sibulat
1tl võid
200g feta juustu
4 muna
2 dl piima
2 sl kuivatatud peterselli
Valmistasin pirukataigna (segasin paprikapulbri ja soola jahuga, näppisin kõik külma võiga segamini). Surusin taina vormi põhja ja jätsin külmkappi oma aega ootama.
Kuumutasin pannil või. Hakkisin sibula ja praadisin pannil klaasjaks. Pigistasin sulanud spinati piset kuivemaks, hakkisin peenemaks ja lisasin sibulale. Kuumutasin kuni üleliigne vedelik oli aurustunud.
Eelküpsetasin pirukapõhja 200 kraadi juures umbes 5 minutit. Samal ajal hakkisin feta kuubikuteks. Klopisin segamini muna ja piima. Lisasin sinna feta, spinati-sibula segu, peterselli ja muud maitseained. Valasin täidise pirukapõhjale ja küpsetasin veel 30 minutit.
Lisandid:
Jõime kõrvale teed.
Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Väga mõnus piruka eksemplar sai. Samas ei saa kuidagi unustada, et tegemist on päris rammusa tegelasega.
Kajastan siin enda katsetamisi, nii õnnestumisi kui ka tähelepanuväärsemaid äpardusi kokkamisel. Mõnedele toitudele olen lisanud juurde kaalujälgijate "punktid", pole vaja kohtudes ära ehmatada. Üritan tehtut ka jäädvustada, arvestades aga oma teadmisi ja tehnoloogilisi lahendusi ei ole need ilmselt väga kunstinäituse väärilised. Samuti ei kavatse ma mitte kedagi käskida, vaid pigem räägin oma loo, mida teised saaksid soovi korral jälgida ja kujundada hoopis midagi palju rohkem enda oma.
29. nov 2011
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar