4. juuli 2012

Makaronid kiirelt, maitsvalt ja toitvalt.

Täna väga vara hommikul maandusin Tallinna lennujaamas kuhu saabusin Islandilt. Islandil käisin, kuna see oli kingitus kooli lõpetamise ja magistrikraadi omandamise eest. Selleks, et kool lõpetada tuli aga palju vaeva näha, eelkõige just magistritöö kirjutamisega seoses, mis oligi viimastel kuudel lisaks viimaste kohustuslike ja mittekohustuslike ainete kõrvalt minu põhitegevus. Seega polegi ühtegi uut postitust blogis juba ammu olnud. Juuni kuu lõpus tahtsin seda viga küll parandada, kuid siis möödus aeg kolimise, pakkimise ja koristamise tähe all. Nüüd peale reisilt naasemist on aga viimane aeg ennast käsile võtta ja üks kiire retsept üles kribada, mis sobib valmistamiseks ka üliväsinud olekus nagu mina olen täna terve päeva olnud (füüsiliselt siis). 




Koostisained:
2,5 - 3 dl keetmata täisteramakarone (spiraalid)
Vett ja soola makaronide keetmiseks
250 g delikatess veisehakkliha
1 sl rapsiõli
1 keskmine mugulsibul
2 küüslauguküünt
1 pakk itaaliapäraseid külmutatud köögivilju praadimiseks (koos maitseainega)
1- 2 dl vett
soola, pipart

Keetsin makaronid, pesin külma veega ja jätsin nõrguma (makarone ei tohi liiga pehmeks keeta, pigem kergelt krõmpsuks). Kuumutasin pannil õli ja pruunistasin selles kergelt pipra ja soolaga maitsestatud veisehakkliha. Lisasin hakitud sibula ja purustatud küüslaugu. Praadisin mõne minuti. Puistasin pannile juurde külmutatud köögiviljad ning lisasin vee. Hautasin kaane all mõned minutid, kuni köögiviljad üles sulasid. Seejärel maitsestasin itaaliapärase maitseainega, mis köögiviljadega kaasa on pandud, see koosneb põhiliselt kuivatatud maitsetaimedest. Kallasin juurde eelnevalt keedetud makaronid. Purustasin juurde pipart ja meresoola. Segasin kõik kokku ja praadisin mõned minutid suhteliselt kõrgel kuumusel. Serveerisin koheselt ja sellest kogusest jagus kusagil kahele kuni kolmele vägagi näljasele inimesele.


Tagantjärele tähelepanekud, soovitused: 
Sai selline mõnus ja mahe õhtusöök. Mulle isiklikult meeldivad just itaaliapärased külmutatud köögiviljad kõige rohkem ja seega kasutan neid alati hea meelega. Varasemalt olen neid lihtsalt liha kõrvale praadinud, kuid nii makaronide kõrvale ja "sisse" sobisid isegi ehk paremini. Köögiviljad tegid minu jaoks toidu piisavalt mahlaseks ja seega ei näinud ma vajadust mingi lisakastme järele. Mees lisas toidu rammusamaks muutmiseks pisut majoneesi. 


Üritan nüüd tubli olla ja pisut rohkem kokandusega tegeleda ja mõned varemgi valmis pildistatud toidud siia kirja saada. Ilmselt teen ka väikse kokkuvõtte oma Islandi reisist, kuigi kahjuks toidupiltide tegemine ununes mul seal täielikult. Juttu saan aga ikka rääkida ja on, mida rääkida - nt Islandi mädandatud haikala tarbimise komme - võin ennast nüüdsest ka nende inimeste ridadesse lugeda, kes sellist kala maitsenud on. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar