25. okt 2011

Suitsukana salat

Üks väga lihtne ja kiirelt valmiv söök, mida mõlemad abikaasaga väga naudime. Antud kogustest saab siis ühekordseks söömiseks paraja portsu kahele (590g röstsaia ja kastmeta).

Koostisained:
200g hiinakapsast (Pekingi kapsas) 0p
70g punast sibulat 0p
160g suitsukanafileed 3,5p
160g konservmaisi 1,5p
2 viilu röstsaia (sepikut, täistera vmt) 2p
2 sl felixi sinepi-mee kastet 1p
pipart, soola


Lõikan hiinakapsas pisikesteks kuubikuteks. Viilutan sibul õhukeselt poolkuu kujuliseks. Tükeldan suitsukana kuubikuteks (võib kasutada ka suitsukana koiba, kuid minu jaoks on fileega tegelemine tunduvalt mugavam). Kurnan purgist maisi ja seejärel panen need koostisosad kõik ühte kaussi. Maitsestan soola-pipraga ja segan kõik segamini. Pistan röstsaia viilud rösterisse. Lõikan neist pärast küpsemist kuubikud (röstida saab ka praahjus või pannil - sellisel juhul on mugavam sai eelnevalt kuubikuteks lõigata ja alles seejärel röstida). Võtan suure taldriku kuhjan sinna kausist paraja hunniku salatit (250g - 2p). Puistan peale 1 röstsaia viilu jagu kuubikuid (1p) ning tilgutan kõik üle umbes 1 sl felixi sinepi-mee kastmega (0,5p). 


Lisandid: See salat meeldib mulle sedavõrd, et ei jõuagi tavaliselt midagi juurde võtta enne saab kõik otsa. Aga eks ma ikka vett joon kõrvale.


Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Vahest unustan pipart ja soola õigel ajal panna. Võiks sellist tegevust edaspidi vältida. Muidu aga nagu ikka väga hea. 


Lisasin uue pildi 17.03.2012 (kasutasin filee asemele suitsutatud rinnaliha)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar