20. okt 2011

Toekas juustune kartulivorm seentega

Retsepti leidsin nami-namist. Kohendasin mõnede toiduainete koguseid aga üldjoontes ikka sama söök.


Koostisained:
10g võid 1p
480g kooritud kartult 5p
4 küüslauguküünt 0p
120g kukeseeni (kupatatud) 0p
1,5 tl kuivatatud rosmariini 0p
4 dl 2,5% piima 5,5p
170g briet kreeka pähklitega 17p
15g mandlilaaste 2p
sool, pipar

Puhastasin küüslaugu ja hakkisin õhukesteks laastudeks. Sulatasin pannil või ja praadisin küüslaugu kergelt üle. Lisasin pisikesed kukeseened, mis kergelt üle hakkisin. Praadisin kõik kergelt läbi, raputasin üle rosmariini ja teiste maitseainetega ning lisasin piima. Kuumutasin keemiseni, vahepeal segades. Sama ajal lõikusin kartulid õhukesteks viiludeks. Panin ahju 200 kraadi juurde kuumenema. Kui piim läks keema, siis tõstsin segu pliidiplaadilt ära jahtuma. Segasin piimasegusse kartuli viilud ja viiludena ka poole briest. Kallasin segu ahjuvormi. Lõikasin peale ülejäänud poole briest ja riputasin kõik üle mandlilaastudega. Panin mandleid vähem kui originaalretseptis, kuna mul olid juba brie sees pähklid. Pistsin 40-45 minutiks ahju keskossa küpsema, kuni oli pealt kenasti kuldseks küpsenud. Punktide seisukohalt pole asi muidugi kiita. 70g (1/10 kogu toidust) toitu annab minu arvestuste järgi 2p.

Lisandid:
Seekord pakkusin kõrvale marineeritud kanafileed (tallegg), avokaadopastat ja riivitud porgandit.


Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Üllatavalt hea ja maitsekas söök sai. Kõlbaks ka iseseisvaks toekamaks toiduks. Kartul jäi pehme ja mahlane, vastandlikult jumalikult krõbedale juustukoorikule. Teine kord tasuks ainult piimakastmele ka mõned sl jahu lisada (või ühe muna - jahtunud kastmele siis). Sest hetkel vajub piim lihtsalt toidu põhja.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar