18. okt 2011

Hapupiima pannkoogid.

Vahel, kui ette jääb siis ikka tarbin Pajumäe tooteid. Olin just hiljuti piima ostnud ja osanud selle müredaks lasta. Olles maatüdruk olen ikka natukene teadlik, et müredast piimast saab täitsa asjalikult teha hapupiima. Tähelepanu tuleks seejuures pöörata sellele asjaolule, et Pajumäe talu piim on pastöriseerimata. Helistasin siis emale, nagu ikka kui umbes tean aga oleks vaja natukene järele uurida. Sain kinnitust kaks päeva toatemperatuurile ja hapupiim ongi valmis. Kuna minul sai hapupiim varem valmis, kui oli mahti sellest kooki küpsetada, siis loksutasin ta peale hapnemist segi ja panin päevaks, paariks külmikusse. Pühapäeva homnmikul läkski asjatamiseks.
Koostisained:
460 ml hapupiima 5p
230g jahu (pool sellest täistera) 23p
2 muna 4p
1 sl suhkurt (9g) 1p
1/2 tl küpsetuspulbrit 0p
5g võid 0,5p
1 tl õli 1p


Vahustasin muna suhkruga köögikombainis tugevamat sorti vahuks. Segasin küpsetuspulbri jahuga läbi. Lisasin munale pool jahust ja seejärel suhteliselt koheselt poole hapupiimast. Seejärel kallasin juurde ülejäänud jahu ja hapupiima. Segasin kuni kõik oli ühtlane. Sulatasin mikrokas või ja segasin õliga segamini. Panin panni kuumenema ja pintseldasin üle rasvaine seguga. Tõstsin jäätiselusikaga parajad taina portsud pannile ja küpsetasin mõlemalt poolt kuldseks. Kui tahta natuke paksemaid pannikaid, siis võib valge muna eraldi vähese soolaga vahustada ja kõige lõpus ettevaatlikult ülejäänud tainale juurde segada. Mina olen selleks aga liiga laisk. Sedasi küpsetades sain 35 pannkooki ja ühe "väärtuseks" seega ligikaudu 1p.


Lisandid:
Maasikamoos ja mõned kookoshelbe terad kaunistuseks.
Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:Väga maitsvad said. Hapupiim andis sellist mõnusat hapukust. Võiks proovida veel ka soolast alternatiivi kindlasti. Hästi toitvad olid ka (tänusõnad selle eest ilmselt täisterajahule).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar