26. okt 2011

Makaronid kana ja apelsiniga.

Kuna ahjukanast jäid järgi kaks apelsinipoolikut, siis leidsin neile ja kana jääkidele rakendust järgnevas lihtsas roas. Sellest kogusest piisas kahele lõunasöögiks. Makaronidest on sellised pisikesed just minu lemmikud (Italpasta durumnisust). Vahel olen neid soodushinnaga leidnud ja siis kohe mitu pakki soetanud. Sobivad väga hästi ka makaronisalatisse. 


Koostisained:
150g keetmata makarone (1 pisem tassitäis) 7,5p
150g küpsetatud kanaliha (kuubikuteks lõigatult) 4p
1 apelsin
1/2 väiksemast paprikast
2 tl õli 2p
soola, pipart (tavaline, cayenne)


Keetsin makaronid vastavalt pakendi õpetusele kergelt soolaga maitsestatud vees. Panin kõrgemate äärtega panni pliidile soojenema. Ajasin seal peal kuumaks 2 tl õli. Puistasin sinna peale kana tükid ja pruunistasin neid kergelt. Samaaegselt puhastasin apelsini poolikud ja hakkisin need. Valmistasin ette ka paprika pooliku. Lisasin kanale köögiviljad ja hautasin mõne minuti (apelsinist tuleneva mahla sees). Lisasin keedetud ja pestud makaronid. Segasin, maitsestasin ja segasin uuesti. Sõin kusagil 1/4 pannitäiest ehk 3,5p väärtuses.


Lisandid:
Lõikasin kõrvale tomatisektorid, millele purustasin peale veskist pipart, ja kurgiviile. Kõrvale jõin punasesõstra mahlast morssi.


Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Apelsini puhastamisel tuleb olla väga hoolikas, et toitu jääks sisse viljaliha. Need valged osad muutuvad küpsetades väga mõrudaks ja vastikuks. Muidu oli aga vägagi maitsev söök. Ei olnud mul suutmist neid apelsinipoolikuid lihtsalt prügikasti lennutada ja hea oligi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar