30. okt 2011

Cannelloni


Retsept on saadud minu uuest kokaraamatust "Tervis toidust" ja kuigi see toit, ei sisalda liha on ta siiski mõnusalt toitev. Tänu oma abikaasale ja kahele "pisikesele" vennale kadus see toit laualt nagu tina tuhka.


Koostisained:
14 canelloni toru 7p
1 purk valgeid konservube 2,5p
1 purk purustatud tomatit 0p
1 sibul 0p
3 küüslaugu küünt 0p
2 sl õli 3p
180g seeni 0p
60g laabijuustu 4p
3 sl värskeid basiiliku lehti
soola, pipart, tšillipulbrit


Hakkisin sibula ja küüslaugu peenikeseks. Kuumutasin pannil õli ja praadisin selles kergelt sibula ja küüslaugu. Lisasin nõrutatud oad ja puhastatud seened. Hautasin seni, kuni seened oli küpsed ja oad olid sedavõrd pehmed, et oli võimalik neid puukulbiga puruks vajutada. Võtsin panni tulelt ja surusin oad ühtlaseks massiks. Maitsestasin soola, pipra ja tšillipulbriga. Lasin segul natukene aega jahtuda, et hiljem oma sõrmi ära ei kõrvetaks. Samal ajal pintseldasin ahjuvormi õliga ühtlaselt üle. Täitsin teelusika abil cannelloni torukesed oamassiga ja asetasin vormi tihedalt üksteise kõrvale. Kallasin torukesed üle purustatud tomatitega ja ajasin selle kihi silikoonpintsli abil ühtlaseks. Uhasin ka purgi vähese veega üle ja kallasin selle samuti torukestele peale. Maitsestasin veelgi soola ja pipraga ning laotasin toidule ühtlaselt peale basiiliku lehti. Kõige peale riivisin juustu. Katsin vormi fooliumiga ja jätsin külmkappi ligikaudu kolmeks tunniks. Kuumutasin peale selle aja möödumist ahju 225 kraadi juurde ja küpsetasin toitu ahjus 35 minutit, peale seda eemaldasin fooliumi ja lasin veel 10 minutit küpseda. Tarbisin kusagil 1/8 toidust ja see oli väärt 2,5p.


Lisandid:
Sõime kõrvale idusalatit.




Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Toit oli väga maitsev. Isegi vennad, kes on harjunud traditsioonilisema köögiga ei nurisenud. Teinekord ehk suurendaksin enda vormi jaoks pisut täidise mahtu, kuna hetkel said nibin-nabin kõik torud täidist täis. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar