30. okt 2011

Täidetud paprikad


See on üks kindel toit, mida teen kui maal paprikad valmis saavad. Minu abikaasa üks lemmikutest.
Koostisained:
4 keskmise suurusega paprikat, mis püsiksid püsti 0p
350g lahjemat veise hakkliha 12p
8 musta oliivi 4p
150g 0,1% kodujuustu 2p
3 pisikest porrut (80g) 0p
2 küüslaugu küünt 0p
8 pisikest marineeritud kurki 0p
pipar, sool, pitsamaitseaine


Kuumutasin pannil õli. Lisasin sinna viilutatud porru ja purustatud küüslaugu. Pruunistasin kergelt. Lisasin hakkliha, maitsestasin ja küpsetasin aegajalt segades. Hakkisin juurde oliivid. Jätsin segu jahtuma. Valmistasin ette paprikad, lõikasin ära pealmised osad ja puhastasin ettevaatlikult seemnetest. Lõikusin kurgid viiludeks. Asusin paprikaid täitma. Täitsin alumise põhja hakklihaseguga, siis puistasin peale marineeritud kurki ja katsin üle 2 tl kodujuustuga. Panin uue kihi hakkliha, surusin nii palju sisse kui võimalik. Viimaseks kihiks panin peale kodujuustu. Täitsin nii kõik neli paprikat. Küpsetamiseks kasutasin lahtikäivat kõrgete äärtega koogivormi. Panin oma armsad paprikad sinna sisse ja küpsetasin eelsoojendatud ahjus (200 kraadi) 35 minutit. Ühe paprika eest arvestasin 5p. 


Lisandid:
Kuna teadsin, et mul neljapäeval on seoses kooliga ajapuudus, siis küpsetasin need paprikad valmis juba kolmapäeval (peale cannellonisid). Kuna minu abikaasa aga jõudis selle neljapäevaks juba ära unustada ilmus ta koju peperroni pitsaga. Seetõttu minu esialgne plaan keeta paprikate kõrvale riisi jäi ära. Leidsin, et mehed (abikaasa ja vend) saavad pitsast juba piisavalt süsivesikuid. Ise näksasin kõrvale toorjuustukatte ja vähese rohelisega näkileibu. Neljapäeva õhtul kui nälg hakkas kõigil silmanägemist võtma keetsin kõrvale riisi ja niitnuudlite segu veisepuljongis. 




Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Esiteks, ei tohi jätta täidetud paprikaid ja kassi koos kööki. Üks paprikatest kaotas ülikiirelt oma juustukatte. Teiseks mõned minutid võiks küpsemise lõpus panna ahjus tööle grillfunktsioon. Muidu on tegemist täitsa mõnusa söögiga. Paprikad kaotavad küpsedes oma ülitugeva maitse. Hakkliha võiksin teinekord natukene julgemalt maitsestada. Muidu oli igati viisakas ja mõnus toit. 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar